Youtube pierde un proces de copyright in Germania

Un tribunal german a decis ca Youtube trebuie sa instaleze filtre care sa-i impiedice pe utilizatori sa incarce melodii cu drepturi de autor ale unor artisti germani. Tribunalul din Hamburg a dat dreptate asociatiei muzicale GEMA, ce a dat in judecata Youtube din cauza a 12 videoclipuri pentru care nu au fost platite drepturile de autor, potrivit CBS News.

Asociatia reprezinta drepturile a 64.000 de compozitori si muzicieni germani.

Reprezentantii platformei video au sustinut ca nu sunt raspunzatori din punct de vedere legal pentru continutul incarcat, insa sunt dispusi sa verifice si sa blocheze in caz de nevoie clipuri, daca sunt anuntati de anumite incalcari ale drepturilor de autor.

In prezent Youtube ofera detinatorilor de licente software care permite identificarea clipurilor pentru care detin drepturi de autor si sa marcheze continutul ca o incalcare a drepturilor lor.

Hotararea tribunalului prevede ca operatorul sa blocheze inregistrarile respective si sa ia masuri care sa previna in viitor incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala.

Reprezentantii GEMA au declarat ca verdictul arata ca Youtube poate fi tras la raspundere pentru continutul incarcat pe serverele sale de catre utilizatori.

Purtatorul de cuvant al Google, Kay Overbeck a declarat ca tribunalul din Hamburg nu considera ca Youtube a incalcat drepturile de autor, ci utilizatorul care a incarcat melodiile. Astfel platforma online nu este obligata sa verifice licentele de difuzare pentru toate clipurile de pe serverele sale, lucru care i-ar ingreuna foarte mult activitatea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri