Asociatia reprezinta drepturile a 64.000 de compozitori si muzicieni germani.

Reprezentantii platformei video au sustinut ca nu sunt raspunzatori din punct de vedere legal pentru continutul incarcat, insa sunt dispusi sa verifice si sa blocheze in caz de nevoie clipuri, daca sunt anuntati de anumite incalcari ale drepturilor de autor.

In prezent Youtube ofera detinatorilor de licente software care permite identificarea clipurilor pentru care detin drepturi de autor si sa marcheze continutul ca o incalcare a drepturilor lor.

Citeste si:

Hotararea tribunalului prevede ca operatorul sa blocheze inregistrarile respective si sa ia masuri care sa previna in viitor incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala.

Reprezentantii GEMA au declarat ca verdictul arata ca Youtube poate fi tras la raspundere pentru continutul incarcat pe serverele sale de catre utilizatori.

Purtatorul de cuvant al Google, Kay Overbeck a declarat ca tribunalul din Hamburg nu considera ca Youtube a incalcat drepturile de autor, ci utilizatorul care a incarcat melodiile. Astfel platforma online nu este obligata sa verifice licentele de difuzare pentru toate clipurile de pe serverele sale, lucru care i-ar ingreuna foarte mult activitatea.