Saptamanalul britanic Nature care l-a acuzat pe premierul Victor Ponta de plagiat este o publicatie specializata pe teme de stiinta si tehnologie care apare inca din 1869 si care in 2009 a fost declarata drept cea mai influenta publicatie a ultimilor 100 de ani de catre Asociatia Speciala a Bibliotecilor (Special Libraries Association) din SUA.

Prezentare Nature

De asemenea, revista Nature a scris si despre cazul de plagiat al lui Ioan Mang, fostul ministru al Educatiei, care a fost nevoit sa demisioneze de la conducerea institutiei dupa un mandat de doar noua zile.

„Parca tot «Natura» l-a descoperit pe Mang”, a afirmat Victor Ponta despre revista in fata ziaristilor. Cristian Tudor Popescu a remarcat la Realitatea TV ca traducerea lui Ponta ar subestima publicatia, analistul declarand ca "Nature nu este deloc o revista simpla”.

Tot Nature l-a mai acuzat de plagiat si pe Karl zu Guttenberg, fostul ministru german al Apararii, care a demisionat in urma articolelor aparute in presa.

Revista este vanduta in 51.096 de exemplare, fiecare exemplar fiind citit in medie de 8,4 persoane, conform unei prezentari de pe site-ul publicatiei. Practic, saptamanalul este citit in medie de 430.000 de persoane. Editia online a Nature are lunar in jur de 1,8 milioane de vizitatori si 7,2 milioane de afisari.

Subiectele care apar in revista sunt alese in functie de "originalitate, importanta, concluzii surprinzatoare si aparitia la timpul potrivit.

In 2009, Nature a fost premiata ca fiind „publicatia secolului” si a fost numita "cea mai influenta revista a ultimilor 100 de ani" (1909-2009) de catre Divizia BioMedical & Life Sciences (DBIO) a Asociatiei Speciale a Bibliotecilor.

In jur de 47% dintre cititorii Nature sunt oameni de stiinta, 38% dintre ei sunt oameni de stiinta seniori, 3% sunt manageri de business seniori, iar 12% au alte ocupatii.

Pe de alta peste, in jur de 56% dintre cei care citesc publicatia lucreaza in universitati, 16% in institute de cercetare, 14% in corporatii, 4% in spitale, 5% in institutii de guvernare, iar 5% in altele.

Majortatea cititorilor sunt interesati de subiectele de biologie (67%), 31% dintre ei sunt interesati de medicina, 17% de subiecte de fizica, 12% de chimie si 8% de studiile despre pamant.

Publicatia este editata de Nature Publishing Group (NPG), o divizie a Macmillan Publishers, un grup de publishing fondat in Marea Britanie in 1843. Macmillan este detinuta de compania germana Verlagsgruppe Georg von Holtzbrinck.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Mihai Tudose a demisionat din Pro Romania