AFP scrie ca noua coalitie de centru-stanga, aflata la putere in Romania, a lansat o ofensiva, marti, in razboiul cu presedintele de centru-dreapta, revocand presedintii Senatului si Camerei Deputatilor, un vot contestat si calificat drept "lovitura de stat" de opozitie.

Romania se confrunta cu o coabitare delicata de la inceputul lui mai, cand USL a preluat guvernarea, dupa indepartarea precedentului Guvern de centru-dreapta in urma unei motiuni de cenzura, explica AFP.

Agentia franceza adauga ca numeroase organizatii neguvernamentale, intre care Fundatia Soros, sunt ingrijorate, de o saptamana, de "presiunile Guvernului asupra vocilor si institutiilor independente".

Le Monde
scrie, de asemenea, ca "razboiul este deschis in Romania, intre noua coalitie de centru-stanga, aflata la putere, Uniunea Social Liberala si presedintele de centru-dreapta, Traian Basescu".

Citeste si:

Si comisarul european pe justitie Viviane Reding s-a declarat ingrijorata de atacurile impotriva independentei Curtii Constitutionale, adauga Le Monde.

Citeste mai multe pe Jurnalul National.