Pro TV S.A, compania care detine mai multe posturi de televiziune pe piata locala printre care si Pro TV si Acasa TV, a inregistrat afaceri de circa 67,5 milioane de dolari in prima jumatate a anului, in scadere cu 17% fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform raportului financiar al Central European Media Enterprises (CME), grupul american care detine compania.

Pe de alta parte, intre aprilie si iunie compania a avut afaceri de 36,3 milioane de dolari, in scadere cu 10,7 milioane de dolari comparativ cu trimestrul al doilea din 2011.

Profitul operational (OIBDA) al Pro TV S.A a fost de circa 5,1 milioane de dolari in T2, mai putin cu 44,5% fata de perioada similara a anului trecut. De asemenea, in prima jumatate din an, compania de televiziune condusa de Costi Mocanu a avut un profit operational de 7 milioane de dolari, in scadere cu 44,8% comparativ cu ianuarie-iunie 2012.

Media Pro Entertainment, divizia de continut si distributie a CME a avut afaceri 96,8 milioane de dolari si un profit operational de circa 7 milioane de dolari intre ianuarie si iunie. In trimestrul al doilea al anului, compania a raportat venituri de 53,4 milioane de dolari si profit operational de 5,4 milioane de dolari.

Per total, veniturile grupului american CME au fost in primul semestru de 378,6 milioane de dolari, mai putin cu 10,4% fata de prima jumatate a anului trecut. Intre aprilie si iunie grupul a inregistrat afaceri de de 211,2 milioane de dolari, in scadere cu 15,4% comparativ cu T2 2011.

De asemenea, profitul operational al grupului a fost de 61,1 milioane de dolari in primul semestru si de 47,1 milioane de dolari intre aprilie si iunie.

Central European Media Enterprises (CME) este un grup american cu operatiuni audio-video in Cehia, Croatia, Romania, Bulgaria, Slovacia, Slovenia.

In Romania, compania detine licente pentru posturile de televiziune Pro TV, Pro TV International, Acasa TV, Acasa Gold, PRO Cinema, Sport.ro, MTV Romania si Pro TV Chisinau.

CME este listata la New York, pe piata Nasdaq, si pe bursa de la Praga.

Sursa foto: Pro TV


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Setari Cookie-uri