Unicornul romanesc UiPath a inchis seria D de finantare la 568 milioane de dolari. Noua investitie ridica valoarea startup-ului la 7 miliarde de dolari.

Runda de finantare a fost condusa de Coatue Dragoneer, carora li s-a alaturat Wellington, Sands Capital, precum si fonduri consiliate de T. Rowe Price Associates, Inc. Accel, , care a condus rundele din Seria A si Seria B. Si CapitalG si Sequoia, care au condus runda Seriei C, au participat la runda prezenta (D), precum si alti investitori din trecut -Madrona Ventures si Seedcamp.

“Liderii de businessuri de peste tot isi sporesc forta de munca cu roboti software, accelerand rapid transformarea digitala a intregii lor afaceri si eliberandu-si angajatii de sarcini repetitive pentru a-si dedica timpul sarcinilor strategice”, a spus Daniel Dines, cofondatorul si CEO-ul startup-ului cu origini romanesti, scrie StartupCafe.ro.

La finalul lunii martie, Business Insider scria despre posibilitatea ca UiPath sa atraga noi investitii care sa dubleze valoarea la care este evaluat startup-ul.

La o evaluare de 7 miliarde de dolari, UiPath ar depasi compania chineza SenseTime care este in prezent cel mai valoros start-up de inteligenta artificiala din lume. SenseTime a fost evaluat ultima data la 4,5 miliarde de dolari, dupa o runda de finantare din luna iunie a anului trecut.

2018 - UiPath devine primul...
Citeste si: 2018 - UiPath devine primul unicorn romanesc

In luna septembrie a anului trecut, valoarea unicornului romanesc a crescut de la 1 la 3 miliarde de dolari, dupa ce luni a obtinut o noua runda de investitii de 225 milioane de dolari.

UiPath este o companie romaneasca cu sediul in Statele Unite si birouri in sase tari, specializata in dezvoltarea si vanzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (ex: Robotic Process Automation / RPA). Robotii software UiPath sunt programati sa preia munca de tipul copy-paste a angajatilor, eliberandu-i de sarcinile tranzactional repetitive care ii solicita inutil.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Marile provocari ale anului 2019 pentru cei care activeaza in IT