Uipath, compania de tehnologie fondată în România și specializată în RPA(Robotic Process Automation), a primit o rundă de investiții seria F în valoare de 750 de milioane de dolari, ce i-a propulsat evaluarea la 35 de miliarde de dolari.

Runda de tip serie F, prin care UiPath a primit 750 de milioane de dolari, a fost condusă de investitori precum Alkeon Capital și Coatue, alături de Altimeter Capital, Dragoneer, Sequoia sau Tiger Global, conform Bloomberg.com.

RPA (Robotic Process Automation) ajută companiile să preia sarcini manuale repetitive, pe care ulterior să le automatizeze. Spre exemplu, ar putea extrage un număr dintr-o factură, să îl introducă într-o foaie de calcul și să trimită un email către conturile de plătit, toate acestea fără o singură atingere.

E o tehnologie la care companiile pot apela cu încredere în prezent, mai ales că acestea pot beneficia de automatizare fără înlocuirea sau modificarea sistemelor lor legale. În timp ce compania a strâns sume importante de bani, iar valoarea sa ”a decolat”, va fi interesant de urmărit dacă va avea aceleași reacții pozitive și din partea unor firme precum Airbnb, C3.ai și Snowflake.

În luna decembrie a anului trecut, presa internațională menționa faptul că UiPath a depus actele de listare pe bursă la autoritățile de reglementare americane.

”UiPath a trimis documentele de înregistrare la autoritățile de reglementare americane. Numărul de acțiuni ce ar urma să fie oferit spre vânzare, dar și prețul acestora nu au fost încă stabilite”, a precizat compania într-un comunicat.

Sursa foto: UiPath

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri