O nouă rundă de finanțare pentru UiPath: compania fondată în București este evaluată la peste 10 miliarde de dolari

Compania UiPath, fondată în București de către Daniel Dineș și Marius Târcă, a ajuns la o valoare estimată de 10,2 miliarde de dolari în urma unei noi runde de investiții la care a participat și colosul chinez Tencent.

UiPath a obținut 225 de milioane de dolari în cadrul rundei de investiții serie E, condusă de către Alkeon Capital și la care au mai participat și nume precum Accel, Coatue, Dragoneer, IVP, Tencent, Tiger Global, Wellington sau Sequpoia Capital, conform TechCrunch.com.

În urma acestei investiții, compania ajunge la o valoare 10,2 miliarde de dolari.

UiPath este una dintre companiile de enterprise software cu cea mai mare creștere la nivel global. Această rundă vine la puțin peste un an de la precedenta, din luna aprilie a anului 2019 când a anunțat încheierea unei runde de investiții Serie D în valoare de 568 de milioane de dolari, la o evaluare de 7 miliarde de dolari.

Compania româneasca are sediul în Statele Unite și birouri în șase țări, și este specializata în dezvoltarea și vânzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (ex: Robotic Process Automation / RPA). Robotii software UiPath sunt programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile repetitive care ii solicita inutil.

Citeste si:
EY România, o nouă acreditare UiPath pentru servicii de...
EY România primește...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Într-un interviu acordat publicației americane Forbes, autorul l-a numit pe Daniel Dineș primul ”bot billionaire” din lume, deoarece acesta ar deține peste 20% din compania evaluată la acel moment la 7 miliarde de dolari. În acest moment nu se cunoaște cât deține Dineș din companie, însă sunt șanse mari să fie cel mai bogat om din România.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri