Compania UiPath, fondată în București de către Daniel Dineș și Marius Târcă, a ajuns la o valoare estimată de 10,2 miliarde de dolari în urma unei noi runde de investiții la care a participat și colosul chinez Tencent.

UiPath a obținut 225 de milioane de dolari în cadrul rundei de investiții serie E, condusă de către Alkeon Capital și la care au mai participat și nume precum Accel, Coatue, Dragoneer, IVP, Tencent, Tiger Global, Wellington sau Sequpoia Capital, conform TechCrunch.com.

În urma acestei investiții, compania ajunge la o valoare 10,2 miliarde de dolari.

UiPath este una dintre companiile de enterprise software cu cea mai mare creștere la nivel global. Această rundă vine la puțin peste un an de la precedenta, din luna aprilie a anului 2019 când a anunțat încheierea unei runde de investiții Serie D în valoare de 568 de milioane de dolari, la o evaluare de 7 miliarde de dolari.

Compania româneasca are sediul în Statele Unite și birouri în șase țări, și este specializata în dezvoltarea și vânzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (ex: Robotic Process Automation / RPA). Robotii software UiPath sunt programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile repetitive care ii solicita inutil.

Într-un interviu acordat publicației americane Forbes, autorul l-a numit pe Daniel Dineș primul ”bot billionaire” din lume, deoarece acesta ar deține peste 20% din compania evaluată la acel moment la 7 miliarde de dolari. În acest moment nu se cunoaște cât deține Dineș din companie, însă sunt șanse mari să fie cel mai bogat om din România.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri