TVR da afara aproape 1000 de angajati ca sa isi micsoreze pierderile

Programul de redresare economica a televiziunii publice a fost aprobat in sedinta de marti a Consiliului de Administratie al TVR, societatea urmand sa renunte la aproape 980 de angajati, conform Mediafax.

Practic, numarul de salariati al TVR va scadea la aproximativ 2.340 de oameni.

"Documentul va fi inaintat catre Ministerul de Finante, pentru ca Ministerul de Finante sa produca un memorandum care va fi introdus pe ordinea de zi a sedintei Guvernului de sambata (1 septembrie, n.r.), memorandum al carui continut reprezinta esalonarea datoriilor la stat ale SRTv pe sapte ani. Aceasta este o conditie esentiala pentru implementarea planului de restructurare din TVR, care cuprinde, printre altele, modificari de organigrama, de grila, restrangerea drastica a activitatii Televiziunii Romane, fara sa impieteze insa asupra calitatii programelor. Iar o masura obligatorie care trebuie luata este reducerea personalului din TVR la 2.340 de angajati, potrivit noii organigrame", a declarat Claudiu Saftoiu, presedintele-director general al Societatii Romane de Televiziune.

Programul de redresare economica al TVR, cu modificarile si completarile agreate cu ocazia dezbaterilor, a intrunit, alaturi de cele 10 voturi de sustinere, doua voturi impotriva si o abtinere, potrivit unui comunicat de presa al televiziunii publice.

Societatea Romana de Televiziune a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 128,4 milioane de euro si pierderi nete de 37,9 milioane de euro, conform Ministerului de Finante. De asemenea, compania a avut anul trecut un numar mediu de angajati de 3200 de oameni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri