Filmul sud-coreean "Pieta" de Kim ki-Duk a castigat sambata Leul de Aur, in inchiderea celei de-a 69-a editii a Festivalului International de Film de la Venetia, care a debutat pe 29 august, informeaza Variety, citat de Mediafax.
Kim Ki-duk nu se afla la prima lui incercare intr-o competitie majora, intrucat acest cineast in varsta de 51 de ani, un obisnuit al festivalurilor cinematografice europene, a castigat deja la Venetia, in 2004, Leul de Argint pentru cel mai bun regizor cu pelicula "Bin-jip".

Regizorul sud-coreean, care denunta in filmul sau puterea omniprezenta a banilor, s-a aflat in fruntea clasamentului realizat de "Biblia spectatorilor Mostrei", cum este numita publicatia gratuita Venezia News, citita cu ardoare in fiecare dimineata de cinefilii prezenti la festival.

Anul trecut, Leul de Aur a fost castigat de filmul rus "Faust", in regia lui Aleksandr Sokurov.





Sursa foto: Site-ul Festivalului de Film de la Venetia
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri