Parteneriatul media presupune partajarea frecventei TVR Info cu continutul jurnalistic al Euronews.

TVR Info este fostul canal de stiri al Televiziunii Romane, postul fiind inchis in luna august din cauza reducerilor de costuri ale companiei de media.

Prin contractul semnat cu Euronews, TVR primeste versiunea internationala a segmentului de stiri si permisiunea de a traduce si difuza acest segment in limba romana pe canalele sale.

70-80% din continutul Euronews-TVR Info urmeaza sa fie preluat de la Euronews

„Initial, aproximativ 70-80% din continutul canalului va fi preluat de la Euronews, ulterior procentul urmand sa ajunga la 50-50%. Vom incerca ca cel putin doua jurnale pe zi sa le producem in limba engleza”, a explicat Saftoiu.

Pentru lansarea noului canal nu vor fi necesare noi angajari, productia de emisiuni urmand sa fie asigurata de departamentul de stiri al Televiziunii Romane.

De asemenea, Saftoiu a adaugat ca nu este necesara o investitie initiala pentru lansarea canalului, acesta urmand sa functioneze cu cheltuieli minime.

Discutiile intre TVR si Euronews au inceput in urma cu aproximativ o luna, o luna si jumatate.

Lansarea canalului Euronews - TVR Info va fi realizata dupa finalizarea procesului de restructurare de personal si reorganizare a activitatii in Televiziunea Romana, estimata sa se incheie la sfarsitul lunii noiembrie 2012.

Astfel, canalul va fi lansat la inceputul anului viitor, cel mai probabil in luna ianuarie, a mai spus seful Televiziunii Romane.

Euronews este un canal multilingual de stiri de televiziune creat in 1993, cu sediul in Lyon-Ecully, Franta.

TVR este membru actionar Euronews din 18 octombrie 2004.

Sursa foto: www.euronews.com