Ultima dezbatere: Obama si Romney sunt cot la cot in intentiile de vot

Un nou sondaj publicat duminica ii prezinta pe presedintele Barack Obama si pe rivalul sau Mitt Romnez cot la cot in intentiile de vot, cu doua saptamani inainte de alegerile prezidentiale si cu o zi inainte de ultima dezbatere televizata, luni seara, in Florida, relateaza AFP, citat de Mediafax.

Potrivit acestei anchete publicata de catre Wall Street Journal si postul NBC News, cei doi rivali beneficiaza de 47% in intentiile de vot ale alegatorilor cei mai susceptibili sa voteze.

Intr-un sondaj precedent, realizat pentru cele doua institutii, inaintea dezbaterilor, presedintele american beneficia de un avans de trei puncte procentuale (49 la 46) asupra lui Romney.

Pe un esantion mai larg de alegatori inscrisi, presedintele democrat pastreaza in continuare 49% din intentiile de vot, in timp ce adversarul sau republican obtine 44%, conform acestei ultime anchete.

Sondajul arata totodata o crestere a nivelului increderii inspirate de catre Romney alegatorilor inscrisi pe liste, 47% declarandu-se increzatori sau convinsi ca "va face treaba buna ca presedinte", reprezentand o crestere de cinci puncte procentuale in raport cu ultimul sondaj WSJ/NBC.
In aceasta privinta, cota lui Obama ramane neschimbata, la 50%.

Romney a redus, de asemenea, de la opt la cinci puncte procentuale distanta la care se afla in urma presedintelui in ceea ce priveste perceptia sa ca un bun "comandant suprem" al fortelor armate.

Aceasta ancheta a fost efectuata in perioada 17-20 octombrie, asupra unui numar de 1.000 de alegatori inscrisi pe listele electorale si asupra a 816 de persoane "susceptibile sa voteze". Marja de eroare este de aproximativ 3,1%.

Cei doi candidati la Casa Alba se intalnesc luni seara la Universitatea de la Boca Raton, in Florida (sud-est), in a treia si ultima dezbatere prezidentiala televizata, consacrata politcii externe, fiecare sperand sa obtina un scor mai bun.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
Setari Cookie-uri