Compania Pro TV si-a redus veniturile cu 18% la 9 luni

Compania Pro TV, parte a grupului american CME (Central European Media Enterprises) care detine posturi de televiziune precum Pro TV, Acasa TV sau Sport TV, a inregistrat o cifra de afaceri de circa 92 de milioane de dolari in primele noua luni ale anului, mai putin cu 20,3 de milioane de dolari comparativ cu perioada similara a anului trecut din cauza continuarii scaderii pietei de publicitate, conform raportului financiar al CME.

Pe de alta parte, intre iulie si septembrie, cifra de afaceri a companiei a fost de 24,5 milioane de dolari, fata de 31 de milioane de dolari in trimestrul al treilea din 2011.

Totodata, profitul operational (OIBDA) al companiei a fost de 2,3 milioane de dolari in T3, in scadere de la 4,6 milioane de dolari intre iulie-septembrie anul trecut. Pentru primele noua luni ale anului, Pro TV a raportat un profit operational de 9,3 milioane de dolari, comparativ cu 17,3 milioane de dolari intre iunie si septembrie 2011.

Media Pro Entertainment si-a majorat semnificativ veniturile si profitul operational

In acelasi timp, Media Pro Entertainment, divizia de continut si distributie a CME, a avut afaceri de 44,7 milioane de dolari in T3, fata de 35,1 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului trecut. La noua luni, compania a raportat venituri de 141,6 milioane de dolari, in urcare cu 15 milioane de dolari comparativ cu ianuarie-septembrie 2011.

De altfel, Media Pro Entertainment a inregistrat o crestere foarte mare a profitului operational, compania afisand un profit de 3,4 milioane de dolari in T3, fata de aproape 200.000 de dolari in T3 2011. De asemenea, in primele noua luni din acest an, divizia de continut si distributie a avut un profit operational de 10,5 milioane de dolari, in timp ce intre ianuarie si septembrie anul trecut a inregistrat 1,7 milioane de dolari.

Intreg grupul american CME, cu operatiuni in sase tari din Europa Centrala si de Est, a raportat venituri de 140,1 milioane de dolari in trimestrul al treilea, comparativ cu 165,5 milioane de dolari in T3 2011. Pe primele noua luni ale anului, americanii au inregistrat o cifra de afaceri de 518,7 milioane de dolari, fata de 587,9 milioane de dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

Profitul operational al grupului a fost de 3,5 milioane de dolari in T3, in scadere de la 8,9 milioane de dolari intre iulie si septembrie anul trecut. De asemenea, in primele noua luni ale anului, grupul a inregistrat un profit operational de 64,6 milioane de dolari, comparativ cu aceelasi interval din 2011 cand a raportat 85,8 milioane de dolari.

Central European Media Enterprises (CME) este un grup american cu operatiuni audio-video in Cehia, Croatia, Romania, Bulgaria, Slovacia, Slovenia.

In Romania, compania detine licente pentru posturile de televiziune Pro TV, Pro TV International, Acasa TV, Acasa Gold, Pro Cinema, Sport.ro, MTV Romania si Pro TV Chisinau.

CME este listata la New York, pe piata Nasdaq si pe bursa de la Praga.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri