Procesul este programat pentru 10 decembrie la Paris, a mai anuntat avocatul Frédérique Giffard.

Partenera sefului statului a decis la inceputul lui octombrie sa depuna plangere impotriva a doi jurnalisti, autori ai biografiei "La Frondeuse", Christophe Jakubyszyn si Alix Bouilhaguet, si a editorului lor Yves Derai de la Edition du Moment.

Ea cere in total 85.000 de euro, dintre care 40.000 de euro pentru atingere adusa vietii private, 40.000 de euro pentru defaimare si 5.000 de euro cheltuieli de judecata, a precizat Frédérique Giffard.

Avocatul a explicat la inceputul lui octombrie ca "natura afirmatiilor autorilor, care se bazeaza pe zvonuri neadeverite si rauvoitoare vizand sa murdareasca persoana sa si rudele acesteia, a determinat-o pe doamna Valérie Trierweiler sa ia aceasta hotarare" cu privire la deschiderea unui proces.

Citeste si:

Giffard a subliniat totodata ca documentele de prezentare a cartii "La Frondeuse" revendica "in mod eronat" "interviuri exclusive" cu partenra sefului statului.

Aceasta biografie prezinta primii pasi ai jurnalistei alaturi de partenerul sau, devenit presedinte al Republicii, scandalul provocat de mesajul postat pe Twitter in sustinerea adversarulului lui Ségolene Royal, fosta partenera a lui Hollande, in alegerile legislative de la Rochelle, dar si viata sa profesionala, alaturi de "confidente" anonime despre trecutul ei sentimental.

Autorii, care evoca in aceasta lucrare o relatie intima pe care Trierweiler ar fi avut-o cu un oficial de dreapta, Patrick Devedjian, sunt dati in judecata pentru defaimatoare si de catre acesta din urma.

Sursa foto: Amazon