Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din Romania si din Europa Centrala si de Sud Est, deschide pe 7 decembrie in centrul comercial Ploiesti Shopping City primul cinematograf de tip multiplex din Ploiesti.
Acesta este cel mai mare cinematograf deschis de reteaua Cinema City in afara Capitalei, cu o capacitate totala de 2.087 de locuri si 12 sali digitale, dintre care 7 sali dotate cu echipamente de proiectie 3D.

Cinematograful din Ploiesti este 14-lea deschis in Romania de Cinema City, operator prezent pe piata locala din noiembrie 2007 cand a deschis primul cinematograf in centrul comercial Iulius Mall din Iasi. Compania detine in prezent cinematografe in Bucuresti, Pitesti, Iasi, Timisoara, Arad, Cluj, Targu Mures, Bacau, Baia Mare, Braila si Constanta.

Planuri de extindere in Romania

Oficialii Cinema City International scriau intr-un raport financiar de anul acesta ca Romania ar trebui sa devina in cativa ani a doua piata in Europa Centrala si de Est, dupa Polonia, in privinta numarului de sali (ecrane) detinute de operatorul olandez.

Astfel, dintre cele 33 de cinematografe cu 350 de sali/ecrane pe care conducerea companiei are de gand sa le deschida in urmatorii ani, 24 de cinematografe (cu circa 230 de sali) sunt planificate pentru Romania. In acest mod, compania ar putea creste in Romana de la 14 cinematografe la 36 (344 de sali).

Primul cinema cu mai multe ecrane care a fost deschis in Romania este Hollywood Multiplex Bucuresti Mall, care a fost lansat in 2000 in Bucuresti Mall, primul centru comercial modern din Capitala.

Jumatate din biletele la cinema cumparate de romani sunt la Cinema City

Reteaua Cinema City, care anul trecut cuprindea 12 cinematografe cu 114 sali, a generat in 2011 vanzari de circa 3,7 milioane de bilete in valoare de 15,5 milioane de euro. Practic, operatorul detine aproape jumatate din piata, avand in vedere ca romanii au cumparat anul trecut 7,23 milioane de bilete la cinema in valoare de 29,4 milioane de euro, potrivit Centrului National al Cinematografiei (CNC).

In 2011, in Romania existau 75 de cinematografe cu aproximativ 56.700 de locuri. Tara noastra este printre cele mai mici piete de cinema din Europa, tara noastra aflandu-se pe locul 20 din 27 de tari, conform The European Audiovisual Observatory.

Reteaua de cinematografe Cinema City este un business de familie lansat in Israel in 1929 care a inceput sa se extinda in alte tari abia in 1997, cand a lansat un cinematograf multiplex in Ungaria. In prezent, compania detine o retea de 97 de cinematografe de tip multiplex cu 930 ecrane in sapte tari: Polonia, Israel, Ungaria, Republica Ceha, Romania, Bulgaria si Slovacia.

Pe langa vanzarile generate din bilete si servicii, in multiplexuri, Cinema City obtine venituri si din distributia de film (avand si licenta exclusiva de distributie pentru productiile Disney in Israel, Polonia, Ungaria si Romania prin subsidiara sa Forum Film), din vanzari de DVD si VHS, publicitate si diverse proiecte imobiliare legate de complexurile cinematografice operate.

Grupul Cinema City International are peste 4.000 de angajati in cele 7 tari unde detine retele de cinematografe.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri