Antologia este coordonata de scriitorul american de origine bosniaca Aleksandar Hemon. Cu o prefata semnata de scriitorul irlandez John Banville, "Best European Fiction" se afla la a patra editie si este dedicata literaturii europene, cu participarea mai multor scriitori din 32 de tari. Printre autorii cuprinsi in "Best European Fiction 2013" se numara Borivoje Adasevic, Mirana Likar Bajzelj, Semezdin Mehmedinovic, Ray French, Miklos Vajda, Bernard Comment, Eloy Tizon, Marie Redonnet, Zehra Cirak, Tomás Mac Síomóin.

Lucian Dan Teodorovici a fost primul autor roman publicat in antologia "Best European Fiction". Editia din 2011 a antologiei a cuprins povestirea "Dupa gaste", aparuta in volumul "Celelalte povesti de dragoste" (Polirom, 2009).

Volumul "Baieti de gasca", de Dan Lungu
, a aparut in traducere la editura austriaca Drava si este in curs de aparitie la editura Antonios Stamoulis din Grecia.

Cu o prefata de Luminita Marcu, "Baieti de gasca" este o carte de povestiri in care personajele sunt liceeni zgomotosi si guralivi, un copil care deseneaza un sopron, o femeie fara maini care are drept hobby pictura, o prietena flusturatica, un sot inocent, indivizi proaspat imbogatiti - o lume pestrita care (re)constituie, cel mai adesea, lumea noua romaneasca in care traim. Uneori, intamplarile parasesc Romania, pentru a transporta cititorul la Lille sau Viena. Oricum, indiferent unde se petrec, ele sunt pline de haz si de neprevazut, dar si impregnate de o gravitate ascunsa.

Dan Lungu, nascut in 1969, la Botosani, este unul dintre cei mai apreciati si mai tradusi scriitori din noua generatie, cartile sale fiind publicate in zece limbi straine: franceza, germana, italiana, spaniola, poloneza, slovena, maghiara, bulgara, greaca si turca. Anul trecut, statul francez i-a acordat titlul de Cavaler al Artelor si Literelor pentru contributii la imbogatirea patrimoniului cultural francez.