Litera International: Cartile de povesti si de activitati sunt probabil, singurele neatinse inca de criza

Cartile de povesti si cele de activitati reprezinta, probabil, singura zona a pietei inca neatinsa de tavalugul crizei, a declarat pentru wall-street.ro, Dan Vidrascu, cofondator si director general al Editurii Litera International, unul dintre cei mai mari jucatori in domeniu.

„Piata online a vanzarii de carte si-a marcat importanta inca din 2012 si preconizam o crestere si mai puternica anul acesta. O alta tendinta este majorarea ca pondere in vanzari a literaturii practice si a cartilor pentru copii in defavoarea fictiunii. Cartile de povesti si cele de activitati reprezinta, probabil, singura zona a pietei inca neatinsa de tavalugul crizei. In egala masura, 2013 va fi caracterizat si prin cresterea volumului de carti vandute prin hypermarketuri, acesta devenind in viitor, alaturi de mediul online, principalul canal de distruibutie a cartilor”, explica managerul Editurii Litera International.

Romanii cumpara de pe internet carti in valoare de 5-6 milioane de euro, vanzarile online reprezentand circa 8-10% din piata locala de carte evaluata la circa 60 de milioane de euro, conform datelor Elefant.ro, cea mai mare librarie online din Romania.

Piata de carte din Romania este evaluata la circa 60 de milioane de euro, in scadere cu 40% fata de 2007, cel mai bun an in domeniu. Cifra nu include vanzarile de manuale si pe cele de la chioscurile de ziare, care reprezinta de asemenea o piata de circa 60 milioane de euro.

Citeste mai multe in articolul: Litera: 2013 va fi caracterizat de cresterea numarului de carti vandute in hypermarketuri si onlin


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri