Agentiile AFP si DPA au lansat un site dedicat implinirii a 50 de ani Tratatul de la ElysÚe

Agence France-Presse (AFP) si Deutsche Presse-Agentur (DPA) au lansat un site dedicat implinirii a 50 de ani de la tratatul de prietenie franco-german de la Elysée, semnat pe 22 ianuarie 1963, de presedintele Charles de Gaulle si cancelarul Konrad Adenauer, informeaza AFP, citat de Mediafax.

Cele doua agentii de presa au ales sa marcheze impreuna implinirea a 50 de ani de la Tratatul de la Elysée prin lansarea unui site care prezinta istoria relatiilor bilaterale, din 1949 pana in prezent, potrivit unui comunicat comun.

Site-ul (www.50elysee.com), bilingv, propune mai ales stiri de epoca publicate de cele doua agentii privind marile etape ale apropierii dintre cele doua tari. Textele sunt insotite de fotografii din arhivele celor doua agentii.

Portalul "reflecta perfect punctele de vedere ale celor doua agentii privind cei 50 de ani de relatii franco-germane", spune presedintele-director general al AFP, Emmanuel Hoog.

"Prin acest portal comun (...) contribuim la constientizarea importantei acestei etape din istoria noastra comuna", a spus si Michael Segbers, presedinte-director general al DPA.

Site-ul ofera posibilitatea grupurilor media din cele doua tari de a-si prezenta articolele, fotografiile si materialele video despre acest subiect. El va fi "alimentat" si cu texte si fotografii ale celor doua agentii, inclusiv despre evenimentele de la festivitatile oficiale din 21-22 ianuarie.

In timpul festivitatilor, se vor deplasa la Berlin presedintele francez François Hollande, premierul sau, Jean-Marc Ayrault, o parte din membrii Guvernului francez, dar si mai multe sute de deputati si senatori, care vor lua parte la sedinte comune alaturi de colegii lor din cele doua camere ale Parlamentului german, Bundestag si Bundesrat.

Tratatul franco-german de prietenie, semnat pe 22 ianuarie 1963, la Palatul Élysée din Paris, obliga guvernele francez si german sa se consulte in ceea ce priveste aspectele importante ale politicii externe, politicii de securitate, activitatilor care au ca public predilect tinerii si politicile culturale. Au fost stabilite, totodata, la nivel guvernamental, intalniri la intervale regulate, iar de la acea data, sefii statelor francez si german au pastrat o relatie puternica.

Sursa foto: www.50elysee.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Media & Pub »


Comunicate de pres─â

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri