Doi eurodeputati conservatori germani au acuzat miercuri Guvernul roman de impiedicarea accesului Romaniei si Bulgariei in Schengen, contrazicand declaratiile Berlinului, potrivit caruia masurile celor doua tari in materie de justitie si coruptie sunt insuficiente, relateaza site-ul Euractiv.com.
Potrivit site-ului, europarlamentarul Manfred Weber, vicepresedintele Partidului Popular European (PPE), a laudat Bulgaria pentru pregatirea aderarii sale la Schengen, in pofida votului de veto al Germaniei, pe 7 martie, care a blocat aderarea celor doua state membre UE la spatiul Schengen, conform Mediafax.

Aderarea la Shengen s-a soldat cu un esec din cauza ca, in ultimii trei ani, Guvernul Romaniei s-a confruntat cu probleme constitutionale intr-un mod contraproductiv, a declarat Weber, potrivit site-ului.

Romania si Bulgaria "sunt abordate la pachet, (iar) motivul pentru care nu a avut loc extinderea Schengen tine de Romania, ci nu de Bulgaria", a declarat vicepresedintele PPE in cursul unui eveniment public, la Bruxelles.

Insa Weber a subliniat, citat de site, ca socialistii din Bulgaria, la fel ca de oriunde altundeva, "fac promisiuni pe care nu le pot onora". "Atunci cand au castigat alegeri am vazut doar dezamagire. Atunci cand privim spre vecinul nostru, Franta, unde François Hollande a promis tot felul de lucruri, cresterea (economica) este in scadere, somajul este in crestere, datoria creste, iar toate acestea s-au intamplat dupa ce socialistii au ajuns la putere", a continuat el.

Ministrul german de Interne Hans-Peter Friedrich a declarat recent ca Bulgaria si Romania nu indeplinesc criteriile de aderare la Schengen. Friedrich este un conservator din cadrul Uniunii Social-Crestine (CSU).

Atat Weber, car si Markus Ferber, ambii membri CSU ai Parlamentului European (PE), au dat vina pe Romania pentru esecul aderarii la Schengen, in aceasta conferinta, la Bruxelles.

Acest eveniment, "extrem de politizat", apreciaza Euractiv, organizat de filiala Hanns-Seidel-Stiftung la Bruxelles, l-a avut ca prinicipal invitat pe Tvetan Tvetanov, fostul premier al Bulgariei. Tvetanov este considerat "numarul doi" in ierarhia partidului GERB, condus de Boiko Borisov, care a demisionat la 20 februarie sub presiunea strazii, in urma unor proteste, uneori violente, provocate de valoarea prea mare a facturilor la energie electrica.

Tvetanov a declarat ca Guvernul GERB a inegistrat progrese in lupta impotriva crimei organizate si al aplicarii legii in Bulgaria. Insa Comisia Europeana (CE) a relevat deficiente in rapoartele sale cu privire la domeniile justitiei si internelor in Bulgaria, in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri