Gianni Pittella: Este corect ca Romania si Bulgaria sa adere la Schengen

Romania si Bulgaria trebuie sa adere la spatiul european de libera circulatie (Schengen) pentru ca aceasta ar fi decizia "corecta", afirma Gianni Pittella, liderul grupului socialistilor si democratilor din Parlamentul European, informeaza presa italiana.

"Noi sustinem dreptul la mobilitate si, din acest motiv, consideram ca este corect ca Romania si Bulgaria sa fie admise in Spatiul Schengen", a declarat Gianni Pittella, liderul grupului Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, potrivit Mediafax.

Potrivit site-ului revistei italiene Europae, eurodeputatul Gianni Pittella, care a efectuat recent o vizita la Bucuresti, a evocat si necesitatea unei modificari profunde a politicilor economice la nivel european. De asemenea, liderul grupului socialistilor si democratilor din PE a pledat pentru o abordare mai incisiva a Uniunii Europene in vederea solutionarii crizelor din Ucraina si din Orientul Mijlociu.

La sfarsitul luni martie, presedintele Klaus Iohannis declara in legatura cu aderarea la Schengen ca are "un optimism moderat", el mentionand ca recentele evolutii din Parlament, in care anumite solicitari venite din partea justitiei au fost respinse, "nu ajuta absolut deloc".

Citeste si:
Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, o prioritate pentru...
Aderarea Romaniei si...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Campania electorală începe din 28 august. Modificări la depunerea candidaturilor
Setari Cookie-uri