Comisia Europeana apara presa libera si nu intentioneaza sa propuna modificarea reglementarilor media, dar nu poate sa nu tina cont de plangerile primite din partea CSM si CC privind existenta unor campanii impotriva magistratilor, a declarat presedintele CE, Jose Manuel Barroso, conform Mediafax.

El a explicat astfel, intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu premierul Victor Ponta, ca oficialii CE nu au recomandat o solutie concreta pe aceasta tema in ultimul raport privind situatia din Romania, dar au considerat considerat important totusi sa mentioneze existenta unei astfel de probleme, pentru a fi "corectata" de catre autoritatile de la Bucuresti.

Presedintele CE a sustinut totodata ca la Bruxelles au fost primite plangeri nu doar din partea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) si Curtii Constitutionale (CC), ci si din partea a numeroase organizatii civice.
Executivul UE a primit plangeri de la reprezentanti ai CC, CSM si ICCJ printre altele in legatura cu atacuri de intimidare si hartuire prin media, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene Mark Gray.

El a spus ca au existat multe cazuri, nu doar unul sau doua, in care reprezentanti de inalt nivel au fost supusi presiunii prin intermediul presei.

Premierul Victor Ponta a declarat atunci ca este de acord cu observatia Comisiei Europene privind exercitarea unor presiuni media asupra judecatorilor, spunand ca si el a vazut astfel de presiuni si ca se va delimita de toate aceste practici.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si
Sassoli: Viitoarea Comisie Europeana, cel mai probabil la 1 decembrie