Printre cele mai noi activitati ale Petrom in zona de CSR se numara „Fabricat in Tara lui Andrei”, o competitie de proiecte care isi propune sa dezvolte afaceri sociale si comunitatile locale din Romania.
Cele mai bune 10 proiecte vor primi o finantare totala de 350.000 de euro.

Antreprenoriatul social consta in fondarea unei companii care este condusa precum un business obisnuit, dar al carei obiectiv nu este obtinerea unui profit cat mai mare pentru actionar, ci rezolvarea unei probleme sociale.

Pe de alta parte, cele mai multe investitii in responsabilitate sociala in 2011 au fost realizate de companiile din domeniile petrolier, telecomunicatii si bancar.

Companiile au investit circa 16,2 milioane de euro in CSR in 2011, iar suma a scazut la aproximativ 12,3 milioane de euro anul trecut, conform CSRmedia.ro

Studiul CSRmedia.ro a fost realizat in perioada septembrie 2012 - ianuarie 2013 si a urmarit analiza cantitativa a sumelor investite in proiecte sociale in Romania. Cercetarea s-a realizat pe baza declaratiilor publice, interviurilor, rapoartelor de CSR, comunicatelor de presa si a altor comunicari realizate de companii in intervalul ianuarie 2011 - decembrie 2012.

Sursa foto: www.taraluiandrei.ro