Academia americana nu a confirmat deocamdata aceasta modificare - care se va produce duminica, in anul in care va avea loc cea de-a 85-a gala de decernare a mult ravnitelor statuete -, anuntata intr-un interviu acordat site-ului The Wrap de coproducatorul ceremoniei, Neil Meron.

"Vom redenumi toate aceste lucruri. Nu vom mai numi ceremonia «The 85th Academy Awards" ("A 85-a gala a premiilor Academiei"), o titulatura care pare putin cam inchistata. Se va numi «Gala Oscarurilor»", a declarat Neil Meron.

De altfel, nicio referire la denumirea "Academy Awards" nu mai este vazuta, de mai multe saptamani, pe afisele, programele si in comunicatele organizatiei.

Un purtator de cuvant al Academiei de film americane a refuzat sa confirme aceasta schimbare, dar a subliniat faptul ca institutia "foloseste termenii «Academy Awards» si «Oscars» in mod intersanjabila". "Noi incepem sa studiem modalitatile in care vom face campania de marketing pentru anul viitor inca din primavara anului in curs", a adaugat el.

Citeste si:

Cu toate acestea, afisul ceremoniei din 2012 anunta cu mandrie "84th Academy Awards" ("A 84-a editie a premiilor Academiei"). In acest an, deasupra fotografiei cu Seth MacFarlane, prezentatorul galei, troneaza doar doua cuvinte scrise cu auriu: "The Oscars" ("Oscarurile").

Prin prezenta artistelor Adele si Norah Jones, doua cantarete foarte indragite, mai obisnuite insa cu galele Grammy decat cu gala Oscarurilor, producatorii show-ului de duminica seara spera sa atraga in acest an un numar cat mai mare de telespectatori tineri in fata micilor ecrane - calcaiul lui Ahile al galelor Oscar -, asa cum reusesc in fiecare an organizatorii Grammy Awards, care obtin cote de audienta mult mai ridicate.

In urma cu doi ani, fixandu-si exact acelasi obiectiv, producatorii ceremoniei au incredintat rolul de prezentatori principali unor actori tineri - James Franco si Anne Hathaway -, insa prestatia lor a fost aspru criticata.

Sursa foto: www.oscars.org