Proiectul cinematografic are la baza romanul scris de Laura Hillenbrand despre Louis Zamperini, un atlet american in varsta de 95 de ani, care alerga in curse pe distante lungi. Zamperini a participat la Jocurile Olimpice din 1936 de la Berlin si, desi a terminat pe locul al optulea in finala probei de 5.000 de metri, a alergat un ultim tur de pista extrem de repede, atragandu-i atentia lui Adolf Hitler, care a tinut sa vina sa il salute la finalul cursei.

Dupa izbucnirea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, Louis Zamperini s-a inrolat in armata americana, dar a fost capturat de trupele japoneze si a devenit prizonier de razboi.

Angelina Jolie a intrat in proiect ca regizor in decembrie anul trecut, cand l-a inlocuit pe Francis Lawrence. De asemenea, vedeta va fi coproducator al filmului.

Angelina Jolie, care a castigat premiul Oscar pentru rol secundar, in 2000, cu rolul din "Tinerete furata/ Girl, Interrupted", a fost nominalizata pentru a doua oara la premiile Oscar in februarie 2009, pentru rolul din "Schimbul/ Changeling", regizat de Clint Eastwood.

Jolie a devenit celebra gratie rolului principal din franciza "Lara Croft" si a jucat in multe productii cu succes la public, precum "Domnul si doamna Smith", "Speranta moare ultima/ A Mighty Heart", "Gia", "Dispari in 60 de secunde", "Alexandru", "Beowulf", "Wanted" si "Kung Fu Panda".

Actrita a debutat ca regizoare in 2011, cu filmul "In the Land of Blood and Honey", o pelicula despre iubirea dintre un soldat sarb si o femeie bosniaca, in timpul sangerosului razboi din Bosnia din anii 1990. Acest lungmetraj a fost bine primit de criticii de specialitate si a fost nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun film strain.

Fratii Coen sunt regizori, scenaristi si producatori. Pelicula lor "Nu exista tara pentru batrani/ No Country For Old Men" (2007) a fost recompensata cu patru premii Oscar. Cei doi cineasti au primit de-a lungul anilor alte nominalizari la premiile Academiei americane, pentru filme precum "Adevaratul curaj/ True Grit" (2010), "Un tip serios/ A Serious Man" (2009) si "Fargo" (1996), care a fost de altfel premiat pentru scenariu. Printre cele mai cunoscute filme ale lor se mai numara "Marele Lebowski" (1998), "Dragostea costa/ Intolerable Cruelty" (2003) si "Citeste si arde/ Burn After Reading" (2008).

Sursa foto: Contul de Facebook al Angelinei Jolie