David LaChapelle, fotograf care a colaborat cu Rolling Stone si Vanity Fair, dat in judecata pentru 75 mil. $

Fotograful american David LaChapelle a fost dat in judecata de fostul lui agent care sustine ca acesta nu i-a platit uriasele cheltuieli de 75 de milioane de dolari, pe care le-a facut in perioada in care a lucrat pentru artist, informeaza Mediafax.

Fred Torres l-a dat in judecata pe LaChapelle, sustinand ca acesta ii datoreaza 25 milioane de dolari, reprezentand cheltuielile ocazionate de developarea fotografiilor artistului, in perioada in care lucrase, vreme de multi ani, in calitate de agent al artistului.

Torres, care a avut o relatie cu LaChapelle in anii '90, l-a acuzat pe acesta ca i-a furat lista de clienti, estimata la 40 de milioane de dolari, de la sediul companiei sale, Fine Art Account Inc., potrivit documentelor depuse joi la Tribunalul din New York.
Torres sustine si ca i-a renovat si decorat apartamentul lui LaChapelle din fonduri proprii si cere sa fie despagubit, potrivit nydailynews.com.

Acest proces a fost initiat la trei luni dupa ce LaChapelle l-a dat in judecata pe Torres, sustinand ca acesta ii datoreaza 2,8 milioane de dolari, obtinuti de pe urma fotografiilor sale pe care agentul nu ar fi avut dreptul sa le vanda.

David LaChapelle, in varsta de 49 de ani, este un artist si un fotograf american devenit celebru pe plan international prin combinarea in operele sale a esteticii hiperrealiste cu mesaje cu caracter social si umoristic. De-a lungul anilor, David LaChapelle a fotografiat un numar impresionant de celebritati, printre care se numara Elizabeth Taylor si Madonna, iar fotografiile sale au fost publicate in reviste de prestigiu precum Rolling Stone, GQ si Vanity Fair.

Sursa foto: http://www.davidlachapelle.com/

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri