Ringier Romania, filiala locala a grupului elvetian de publishing Ringier, care are in portofoliu titluri care Libertatea, Viva sau Elle, a avut afaceri in crestere cu circa 32% fata de 2011, in special ca urmare a publicatiilor tiparite si achizitiei eJobs.ro, unul dintre cele mai mari site-uri de recrutare din Romania, conform unui comunicat de presa al companiei.
Publisherul nu a oferit informatii despre cifra de afaceri pe anul trecut, insa in 2011 a avut un business de 107,1 milioane de lei (25,2 mil. euro), iar, astfel, un avans de 32%, ar urca veniturile companiei la 141,3 milioane de lei (31,7 mil. euroi).

"Ringier Romania a achizitionat in 2012 eJobs.ro, cel mai mare portal de recrutari din Romania. Aceasta importanta achizitie a contribuit semnificativ la cresterea cifrei de afaceri, care in 2012 a fost cu 32% mai mare fata de anul precedent. In acelasi timp, este de notat ca aproape jumatate din aceasta crestere (15%) vine din businessul traditional de print a carui cifra de afaceri s-a marit in pofida scaderii accentuate a pietei. In plus, rezultatul EBITDA al afacerilor Ringier din Romania este pozitiv pentru al doilea an consecutiv, dupa o perioada de pierderi", au declarat oficialii companiei.

In 2012, Ringier a cumparat 70% din EJobs Group, compania care opereaza eJobs.ro, compania dezvoltandu-si astfel businessul in domeniul digital, una dintre directiile strategice ale grupului elvetian.

Compania are in prezent in portofoliu site-ul de servicii eJobs si publicatii precum Libertatea, Unica, Bravo, TV Mania, TV Satelit, Elle, Viva!, Avantaje, Look!, Psychologies, Baby.

Pe de alta parte, la nivel de grup,Ringier a ajuns anul trecut la o cifra de afaceri de 1,087.6 milioane franci elvetieni (901,9 milioane de euro), in scadere cu 5,2% fata de 2011. In jur de 18% din suma a fost generata de segmentul digital, afacerea traditionala de publishing continuand sa fie sursa principala de venit a grupului.

„Suntem multumiti de rezultatul obtinut in anul 2012. Strategia noastra axata pe cei trei piloni (publishing, entertainment si digital) da rezultate, iar dezvoltarea Ringier intr-un grup media diversificat, cu un lant de valori extins, a continuat in ritm alert anul trecut. 2012 a fost anul unor achizitii si decizii majore, care vor modela viitorul grupului. Din aceasta pozitie puternica vom continua sa ducem mai departe procesul de digitalizare a afacerii noastre », a declarat Marc Walder, CEO al grupului Ringier,

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri