In primele luni ale acestui an, piata locala de relatii publice, un domeniu estimat la circa 25-30 de milioane de euro, a fost fluctuanta, insuficient de ofertanta in ceea ce priveste clientii de mare calibru si austera din punct de vedere financiar, a declarat pentru wall-street.ro, Catalina Stan Rousseau presedinte si CEO al agentiei de relatii publice BDR Associates Romania si Republica Moldova, companie cu afaceri de 1,1 milioane de euro anul trecut.

“Pronosticul pentru evolutia pietei locale de PR este rezervat pentru a doua jumatate a anului. Depindem, ca industrie, de starea de sanatate a economiei romanesti, de investitii, de prosperitatea companiilor, factori pe care nu-i controlam. Desi Romania ramane pentru BDR principala piata, tocmai aceasta stagnare prelungita ne determina sa cautam alternative de dezvoltare pe alte piete”, a mai spus Stan Rousseau.

Astfel, in ultimii ani, agentia de relatii publice fondata in 1995 a inceput sa se extinda la nivel regional, in tari precum Republica Moldova, Ucraina sau Azerbaidjan.

15% din veniturile pe 2012 au fost generate de clientii din strainatate

Anul trecut, clientii din strainatate au insemnat circa 15% din veniturile agentiei de 1,1 milioane de euro (in special din fee-uri de consultanta). In 2011, compania a avut afaceri de 1,4 milioane de euro, conform Ministerului de Finante.

Compania are clienti in Republica Moldova din 2002, iar de anul trecut si in Ucraina. De asemenea, in 2013 a castigat doua contracte pe piata azera.

BDR Associates lucreaza cu peste 40 de clienti companii private, dar si cu administratii locale ori institutii guvernamentale si internationale. Printre clientii curenti ai BDR Associates in Romania se numara Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Cisco Systems, Pirelli, Cord Romania, Arhiepiscopia Romano- Catolica, Gefco Romania, Oculus, Fiskars, Lidl, Adriatic Fund si alte fonduri de investitii, Alliance for Affordable Solar Energy (AFASE), Infineon, Vernon David, AmCham, Orasul Avrig, Asociatia Romania Film, iar pe segmentul de public affairs lucreaza punctual cu UPS.

10 clienti noi de la inceputul anului

De la inceputul anului agentia a castigat zece clienti noi, printre care Prysmian, Dim Soft, Procter&Gamble, LindeGas, o companie din domeniul financiar, CoulTour, un proiect cu finantare europeana derulat de Primaria din Avrig sau asociatii internationale de business precum AFASE in sectorul energetic.

BDR Associates este o agentie care a avut in ultimii ani in jur de 27-30 de angajati, dintre care 4-5 permanenti in Republica Moldova.

Afla mai multe despre planurile de extindere la nivel regional ale BDR Associates intr-un interviu pe care wall-street.ro il va publica marti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri