Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com, a achizitionat cotidianul american Washington Post, pentru suma de 250 de milioane de dolari, scrie presa internationala.
Publisherul Katharine Weymouth a anuntat angajatii intr-o intalnire rapida, luni. Ea va ramane ca publisher si editorul Martin Baron isi va pastra, de asemenea, pozitia.

Achizitia surprinzatoare este una personala pentru Bezos, omul din spatele Amazon.com ce are o avere de 25,2 miliarde de dolari. Amazon nu este implicata in tranzactie. Alte proprietati ale companiei din spatele Washington Post, precum Slate si The Root, nu sunt tranzactionate.

Bezos a cumparat de asemenea si alte titluri, inclusiv ziarul Express, The Gazette Newspapers, Southern Maryland Newspapers, Fairfax County Times, El Tiempo Latino si Greater Washington Publishing.

Directorul executiv Donald Graham, a carui familie detinea Post de-a lungul generatiilor, a spus ca starea industriei jurnalistice a dus la aceasta tranzactie. Divizia de ziare a companiei a infruntat probleme economice in ultimii ani iar in prima jumatate a lui 2013 a pierdut 49,3 milioane de dolari.



Chiar si asa, Post nu este un simplu ziar, si nici familia Grahams simpli proprietari. Alaturi de familia Sulzberger de la New York Times, reprezinta legatura catre timpurile cand ziarele erau conduse de familii si nu de corporatii.

Decizia lor de a vinde este, fara indoiala, istorica.

Bezos l-a asigurat pe fostul proprietar ca “valorile Post nu trebuie schimbate”, desi a promis ca va experimenta in viitor. El nu a declarat daca va reduce numarul de angajati in viitor.

Achizitia Bezos continua trendul ziarelor vandute catre proprietari cu bani. Vestea vanzarii Washington Post vine la doar cateva zile dupa ce proprietarul Boston Red Sox, John Henry, a cumparat Boston Globe de la New York Times Company.

Achizitia ridica de asemenea semne de intrebare privind acoperirea in viitor a subiectelor legate de Amazon.com si verticalitatea jurnalistilor implicati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri