Sarbu va fi in continuare angajat CME pana la 1 ianuarie 2014. Boardul companiei l-a desemnat pe Duco Sickinghe, membru al boardului, sa conduca temporar comisia directorala pana la preluarea sarcinilor de catre un CEO permanent.

“Sunt mandru ca am facut parte din CME pentru aproape 20 de ani si ca am contribuit la succesul continuu al companiei in aceasta perioada plina de provocari. Este o organizatie extraordinara, cu oameni foarte talentati. Am incredere in succesul companiei in viitor. Misiunea mea la CME este indeplinita", a declarat Adrian Sarbu.

Managerul s-a alaturat CME in 1995 cand cu ajutorul americanilor a lansat Pro TV in Romania, un canal care in scurt timp a devenit lider de piata, pozitie in care se afla si astazi.

“Domnul Sarbu a jucat un rol proeminent in companie pentru aproape doua decenii”, scrie in comunicatul de presa al CME.

Functie regionala din 2006

Ca director general al Pro TV S.A, companie cu venituri de 106,9 milioane de euro anul trecut, Sarbu a dezvoltat o strategie multichannel pentru CME, prin lansarea in 1998 a canalului pentru femei Acasa TV, in 2000 a Pro TV International si in 2004 a Pro Cinema. Tot in mandatul de director general al operatiunilor din Romania a avut loc achizitia TV Sport, canal care a fost relansat in 2007 sub numele de Sport.ro.

Din 2006, Sarbu a avut roluri regionale fiind numit manager pentru operatiunile din Romania, Cehia (cea mai importanta piata pentru CME de-a lungul anilor) si Slovacia.

In octombrie 2007, managerul a devenit director operational al intregului grup CME, americanii avand operatiuni audio-video in sase piete din Europa Centrala si de Est: Cehia, Romania, Croatia, Bulgaria, Slovacia si Slovenia.

In ianuarie 2009, cand criza economica lovise si Europa, iar aproape toti investitorii in publicitate taiau masiv din bugetele de promovare, Adrian Sarbu a fost numit presedinte al CME. Jumatate de an mai tarziu, la finalul lui iulie, managerul a devenit director general (CEO) al grupului.

Fondatorul CME: Adrian Sarbu a condus compania intr-un context macroeconomic foarte dificil

Ronald Lauder, fondatorul CME si seful boardului directoral al CME, ii multumeste lui Adrian Sarbu, pentru "numeroasele contributii la succesul companiei CME, pentru pasiunea, dedicarea si viziunea creativa de exceptie de care a dat dovada inca din 1995".

"In toata aceasta perioada, Adrian a creat si implementat strategia multichannel pentru CME si divizia new media. Si-a indeplinit cu succes atributiile de CEO, reusind sa mentina compania in pozitia de lider de piata intr-un context macroeconomic foarte dificil si intr-o perioada de tranzitie a industriei media. Ii suntem recunoscatori lui Adrian pentru toate aceste realizari si ne dorim sa continuam colaborarea si in viitor", mai spune Lauder.

Grupul american CME a fost fondat in 1994 de catre Ronald Lauder, fiul sotilor Estée si Joseph Lauder, cei care au pus bazele imperiului de produse cosmetice Estée Lauder Companies. Primul canal lansat de companie a fost TV Nova, cel mai important canal CME in cea mai mare piata ca venituri pentru companie: Cehia.

Ulterior, grupul s-a extins in alte cinci tari (Romania, Croatia, Bulgaria, Slovacia si Slovenia), in prezent avand 34 de canale de