"Am fost la filmul «Pozitia copilului» si inca de la inceput am vrut sa ies din sala, erau folosite numai expresii triviale, injuraturi. Noi ne chinuim sa dam o educatie copiilor la scoala si in film sunt numai obscenitati, trivialitati. Nu cumva acel film a fost premiat pentru ca se doreste denigrarea poporului roman? Noi venim sa-i mai dam artistului bani? Sa ne denigreze, sa ne faca inculti?", a spus in plen deputatul PSD.

El a adaugat ca "un film, o poveste nu se face cu injuraturi la adresa parintilor din partea propriilor copii" si ca "nu trebuie premiat ce denigreaza poporul roman".

Cristea a facut aceste critici la dezbaterea proiectului privind exercitarea profesiei de artist care avea raport de respingere din partea comisiei de specialitate.

Citeste si:

In replica, deputatul Remus Cernea a spus ca nu trebuie ca deputatii sa-si dea cu parerea in legatura cu creatiile artistice.
Proiectul a fost respins de Camera Deputatilor cu 310 voturi "pentru", 8 voturi "impotriva" si 17 abtineri.

Lungmetrajul "Pozitia copilului", in regia lui Calin Peter Netzer, a fost premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin si a fost desemnat sa reprezinte Romania la premiile Oscar de anul viitor, la categoria cel mai bun film strain.