Grupul de media slovac JOS Media House a vandut Euromedia Group, cel mai mare jucator pe piata locala de outdoor, in proportie de 100% catre un grup privat de investitori romani, potrivit unui comunicat de presa al Euromedia Group.

Partile au decis ca deocamdata sa patreze confidentiale toate detaliile despre tranzactie.

Pe de alta parte, vanzarea Euromedia Group a venit dupa ce in decembrie anul trecut slovacii de la JOJ Media House au achizitionat EPAMEDIA, fostul actionarul direct al Euromedia Group. Astfel, in mai putin de un an Euromedia Group si-a schimbat de doua ori actionariatul.

Grupul austriac Epamedia detinea pe piata locala agentiile Beta Cons si Euromedia Group, insa de la inceputul acestui an cele doua agentii au fuzionat sub numele de Euromedia Group.

“Finalizarea acestei tranzactii este un pas important pentru piata locala de publicitate outdoor. Vom continua sa ne asumam pozitia de lider in ceea ce priveste atat cifra de afaceri si numarul de suporturi publicitare”, a declarat Bogdan Vasile, CEO Euromedia Group SA.

Euromedia Group SA are o retea de 8.000 de panouri publicitare la nivel national si 84 de angajati. Euromedia Group a avut afaceri de 7,56 milioane de euro anul trecut, cifra reiesind din fuziunea Beta Cons si Euromedia.

“Vanzarea Euromedia reprezinta un pas important in restructurarea activitatii EPAMEDIA. Sunt convins ca noii actionari vor furniza companiei Euromedia suportul necesar pentru succesul sau pe termen lung” Richard Flimel, presedinte al boardului JOJ Media House.

Grupul de media slovac detine actiuni la cateva canale private de televiziune TV JOJ, PLUS, WAU si Senzi, alaturi de companii de publicitate outdoor din Austria, Slovacia, Cehia, Croatia si Macedonia.

Cei de JOJ Media House au fost asistati in tranzactie de Wolf Theiss & Associatii (echipa format din Ileana Glodeanu, counsel, si Adelina Iftime-Blagean, senior associate), in timp ce cumparatorii au fost asistati de “Bostina & Associates”. Echipa de avocati a fost condusa de Cezar Gusu, partener, in timp ce structurarea afacerii a implicat echipa “Bostina & Associates Corporate Finance”, condusa de catre Oana Borocan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri