Fostul grup Thomson, redenumit Technicolor in 2010, va inaugura pe 28 octombrie un studio de efecte vizuale pentru care 200 de persoane vor fi recrutate in vederea angajarii.
"Montréal este pe cale sa devina al treilea, daca nu chiar al doilea, centru mondial" al efectelor speciale pentru cinematografie, a dezvaluit intr-o conferinta de presa directorul general al Technicolor, Frédéric Rose.
La fel ca in cazul industriei jocurilor video, guvernul provinciei Québec propune reduceri de impozite pentru companiile specializate in efecte vizuale si in postproductie care se instaleaza in metropola canadiana. Aceasta provincie francofona a decis, totodata, sa acorde un credit fara dobanda de 1,2 milioane de dolari canadieni companiei Technicolor.
"Implantarea acestui grup urias va avea un efect de generare, de locomotiva, pentru sectorul nostru cinematografic si de televiziune", a declarat premierul din Québec, Pauline Marois. "Acum avem toate atuurile pentru a deveni un centru major al industriei mondiale cinematografice si a efectelor speciale", a adaugat ea.
Deja, trei superproductii hollywoodiene vor fi editate in noul studio din Montréal: filmul cu super-eroi "X-Men: Days of Future Past" (turnat in Québec), dar si "Cinderella" si "Into the Woods", doua lungmetraje produse de Walt Disney Pictures.