"Razboi in plin Paris" titreaza Le Figaro, in timp ce Libération evoca adevarate "Maceluri la Paris", la unison cu alte cotidiane regionale: "Carnagii in plin Paris" (L'Ardennais), "Carnagiul" (La Dépêche du midi), "Parisul in sange" (La Charente libre), "Noapte insangerata pe strazile Parisului" (Le Courrier picard), "Oroarea" (Nice-Matin).

"De aceasta data este razboi", subliniaza Le Parisien/Aujourd'hui en France.

"Oroarea", titreaza pe fond negru cotidianul sportiv L'Equipe, in contextul in care o parte a atacurilor au avut loc la Stade de France, unde se desfasura meciul amical de fotbal Franta-Germania.

"Furie si dezgust: asta inspira asasinii care au lovit ieri (vineri) in Paris cu lasitatea obisnuita a teroristilor", scrie Jean-Marie Montali in editorialul din Le Parisien.

De la Le Parisien si pana la l'Equipe, inclusiv Les Echos, site-urile cotidianelor au relatat evolutiile unei seri si nopti de "oroare" - cuvantul folosit de catre presedintele Republicii François Hollande.

"Barbaria terorista trece intr-o etapa istorica", scrie directorul Libération Laurent Joffrin in editorialul sau.

La 11 luni de la atacurile din ianuarie, "terorismul a ucis din nou. La scara mare. Orbeste. Fara mila", subliniaza Michel Klekowicki in Le Républicain lorrain.

"In cateva minute capitala s-a transformat intr-un loc in care moartea putea veni in mai multe locuri, de oriunde", comenteaza Dominique Jung in Les Dernières Nouvelles d'Alsace.

"Noi suntem Parisul"

"Parisul atacat. Parisul luat ca tinta. Parisul inca o data ranit - si in ce mod sangeros, terifiant, opresiv!", comenteaza Jean-Claude Souléry in La Dépêche du midi, adaugand ca "starea de urgenta suna deja ca un semnal de razboi".

Citeste si:

Victimele atacurilor de vineri "sunt martorul teribil si de nesuportat al unui razboi mondial in care Franta devine, fara sa vrea, unul dintre campurile de batalie principale", apreciaza Dominique Garraud in La Charente libre.

In opinia lui Philippe Marcacci de la L'Est républicain, "amenintarea a prins de-acum radacini pe teritoriul francez. De fapt ea ne instaleaza intr-o stare de razboi permanent".

"Franta este in razboi", insista si Bruno Dive, in Sud-Ouest, iar "pentru moment, trebuie sa facem corp (comun)".

"Unitatea" este cuvantul de ordine in toata presa. "In numele adevaratilor martiri de ieri, victime nevinovate, si in numele Republicii, Franta trebuie sa ramana unita si sa faca front comun", insista Jean-Marie Montali in Le Parisien.

"Noi suntem Charlie, noi suntem Parisul!", exclama Jean-Marcel Bouguereau in La République des Pyrénées. "Vom sti sa facem fata", promite François Régis Hutin intr-un editorial in cotidianul Ouest-France.