UPDATE 15:10: Autorul luarii de ostatici, vineri, la un oficiu postal din Colombes, in apropiere de Paris, ar fi cunoscut politiei pentru acte ce tin de mica infractionalitate, fapta lui nefiind considerata un act teroriste, potrivit presei franceze. Un barbat a sunat la politia din Colombes, vineri, si a precizat ca a luat ostatice trei persoane. Potrivit site-ului rtl.fr, doi ostatici au fost deja eliberati. Televiziunea BFMTV sustine insa ca barbatul are doi ostatici, iar actul lui nu este considerat ca fiind terorist.

Barbatul, care si-a precizat identitatea, sustine ca este inarmat cu un Kalasnikov, un pistol si mai multe grenade.

Luarea de ostatici a inceput cu putin inainte de ora 12.00 GMT (14.00, ora Romaniei). Un barbat s-a baricadat in sediul oficiului postal, fiind inarmat cu o "arma de razboi", a afirmat una dintre aceste surse, fara a putea preciza cate persoane se aflau in interior, scrie Mediafax.

Citeste si:

Politia din Paris a precizat, pentru ziarul francez Liberation, ca cel care a luat ostaticii "este un client care si-a pierdut mintile dupa ce a vorbit despre deceptiile amoroase". Un secretar de politie, Mickael Cotrez, a precizat ca cel care tine ostaticii este un "dezechilibrat" care retine "intre doi si cinci ostatici".

Publicatia franceza Le Figaro arata ca barbatul era inarmat cu un Kalashnikov, iar numarul ostaticilor ar fi de cel putin trei, scrie Russia Today.

Postul de radio francez RTL preciza ca barbatul este un suspect pentru infractiuni minore.

Un elicopter al serviciilor de interventie survola zona, unde a fost instituit un important perimetru de securitate. Fortele de ordine voiau sa inceapa negocierile cu barbatul care tinea ostaticii. Deocamdata nu se stie daca exista o legatura intre acest incident si atentatele teroriste soldate cu 17 morti, saptamana trecuta, la Paris.

Citeste in continuare: Autorul luarii de ostatici a fost retinut