PROPAGANDA VIDEO: Coreea de Nord invadeaza Seulul si ia ostatici americani

Coreea de Nord a postat pe Internet o noua inregistrare video de propaganda, vineri, in care militarii nord-coreeni invadeaza capitala sud-coreeana, Seul, si iau ostatici mii de americani stationati in sudul peninsulei, relateaza AFP, citat de Mediafax.

Acest film de patru minute, "Un razboi scurt de trei zile", a fost postat pe site-ul oficial al regimului nord-coreean, Uriminzokkiri, care difuzeaza propaganda presei de stat.

In ultimele doua luni, Coreea de Nord a postat mai multe inregistrari video de acest tip pe site-ul sau de Internet. Tensiunea a crescut in peninsula coreeana de la inceputul lui decembrie, de la tirul de racheta nord-coreean, asimilat de Seul si Washington unui test de racheta balistica.

Un test nuclear efectuat la 12 februarie, al treilea din Coreea de Nord, a antrenat noi sanctiuni ale ONU, urmate de amenintari cu represalii din partea Phenianului.

Joi, Coreea de Nord a amenintat ca va ataca bazele militare ale Statelor Unite in Japonia si din insula Guam, in Pacific.

Inregistrarea video de vineri arata mii de soldati parasutati deasupra Seulului, in timp ce tancurile si vehiculele blindate traverseaza frontiera si se indreapta spre capitala sud-coreeana. Aproximativ 150.000 de cetateni americani "sunt luati ostatici", afirma naratorul.

Precedentele inregistrari video arata in special Casa Alba si Capitoliul din Washington in flacari, New York-ul distrus de incendii sau pe presedintele Barack Obama si soldatii americani avand aceeasi soarta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri