Cele trei volume vor fi lansate joi, de la ora 19.00, la Libraria "Mihail Sadoveanu" din Capitala.

In perioada urmatoare aceste volume apartinand lui Sadoveanu vor aparea si in alte librarii.

Mircea Iordan Herford, stranepotul lui Mihail Sadoveanu, a declarat ca a infiintat Editura Mihail Sadoveanu cu scopul de a retipari intreaga opera a scriitorului, nu doar ce "da bine la vanzarea pe piata".

Citeste si:

"Scopul Editurii Mihail Sadoveanu este de a revigora opera sadoveniana, publicarea integrala a operei sadoveniene, nu numai ceea ce, cum se spune, merge sau da bine la vanzarea pe piata. Deci, sub supravegherea absoluta a familiei Sadoveanu, se vor lua la puricat toate textele care s-au publicat pana acum. Adica, in momentul cand se va publica o opera, se va compara si cu editiile vechi si cu manuscrisele. Totul va fi luat la lupa si nu cu greseli de gramatica cum s-a publicat pana acum, spre rusinea celor in cauza", a declarat stranepotul scriitorului.

De asemenea, Mircea Iordan Herford a spus ca intentioneaza sa publice romanele istorice scrise de Mihail Sadoveanu astfel incat copiii sa aiba acces si sa cunoasca intreaga opera a scriitorului.

Mihail Sadoveanu (nascut pe 5 noiembrie 1880, la Pascani si decedat pe 19 octombrie 1961, la Vanatori-Neamt) a fost scriitor, povestitor, nuvelist, romancier, academician si om politic si este considerat unul dintre cei mai importanti prozatori romani din prima jumatate a secolului al XX-lea.