Televiziunea Romana poate lansa TVR in Republica Moldova

CNA a acordat Societatii Romane de Televiziune o licenta secundara pentru TVR, care va emite in Republica Moldova de la 1 decembrie si va difuza un mix de programe dintre cele transmise in prezent pe posturile televiziunii publice din Romania si emisiuni special dedicate publicului moldovean, conform Mediafax.

Societatea Romana de Televiziune (SRTv) a solicitat CNA aprobarea unei grile secundare a TVR International, care sa fie special dedicata telespectatorilor din Republica Moldova, unde televiziunea publica din Romania va relua retransmisia de programe incepand de la 1 decembrie, sub denumirea si sub sigla "TVR".

Prezent la sedinta CNA Claudiu Saftoiu (foto), presedintele-director general al SRTv, a declarat ca TVR va difuza in Republica Moldova un mix al celor mai bune programe transmise in prezent de canale ale televiziunii publice din Romania si productii special dedicate telespectatorilor moldoveni.

"La 1 decembrie, suntem pregatiti sa reluam transmisia programelor romanesti in Republica Moldova. Ieri (miercuri, n.r.), Consiliul de Administratie al TVR a aprobat grila a doua dedicata Republicii Moldova a TVR International", a spus Claudiu Saftoiu.

Potrivit lui Beatrice Comanescu, director al TVR International, conceptul de grila a TVR pentru Republica Moldova "este axat pe promovarea culturii si limbii romane, informatie, divertisment". "In timp, vor fi si filme subtitrate in romaneste, pe modelul TV5, asa cum TVR International practica prin grila sa 1. Sunt introduse in grila productii care provin de la Euronews, magazine care discuta probleme de importanta sociala, economica, de mediu s.a.m.d. In timp, vom avea si o productie targetata pentru Republica Moldova, talk show-uri live, interactive, care sa suscite interesul telespectatorilor din acest spatiu geografic", a spus Beatrice Comanescu.

Citeste si:
Grupul Accor deschide primul său hotel în Republica Moldova
Grupul Accor deschide primul...

La randul sau, Claudiu Saftoiu a spus ca autoritatile moldovene tin foarte mult ca 30% din aceasta grila a TVR "sa fie autohtona".

"Este practic un schimb de informatie culturala, de actualitate culturala, sociala, economica si politica pe care il intentionam cu acest demers al nostru. Vom avea in vedere o colaborare foarte stransa cu postul de televiziune publica Moldova 1, acolo am gasit intelegere sa ne instalam sediul. Vom echipa cele cateva camere care ne vor fi puse la dispozitie cu echipament de televiziune adus din Romania, vom colabora cu Moldova 1 pentru ca un numar de corespondenti din Republica Moldova sa vina la training in Romania pentru cateva saptamani, pentru ca, alaturi de un director editorial trimis de la Bucuresti la Chisinau, sa putem avea o redactie proprie care sa realizeze acest 30% de continut autohton", a spus Claudiu Saftoiu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri