Dan Diaconescu, condamnat la 3 ani de inchisoare pentru santaj

Dan Diaconescu, fondatorul canalului OTV, a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare pentru santaj de catre Judecatoria Sectorului 1. Decizia nu este definitiva.

Acesta a fost condamnat pentru ca un angajat al sau ar fi santajat un primar si un om de afaceri, potrivit Realitatea TV.

In 21 octombrie 2010, patronul postului OTV, Dan Diaconescu, Doru Parv si Ghezea Mitrus au fost trimisi in judecata de catre procurorii anticoruptie, pentru santajarea primarului comunei aradene Zarand, Ion Mot, precum si a omului de afaceri Paul Petru Tardea, conform Mediafax.

Alaturi de Dan Diaconescu sunt judecati Dorel Petru Parv, realizator de programe la OTV, administrator la SC Kundalini SRL, "recidivist postexecutoriu", si Ghezea Mitrus, jurnalist, fost realizator de programe la OTV, fost director general al publicatiei "Atac la persoana", ambii fiind acuzati de santaj.

Procurorii anticoruptie au cerut vineri, la Judecatoria Sectorului 1, noua ani de inchisoare pentru Dan Diaconescu si opt ani pentru Doru Parv, in dosarul in care acestia sunt judecati pentru santajarea primarului comunei aradene Zarand si a unui om de afaceri, pentru sumele de 200.000 si respectiv 100.000 de euro.

Citeste si:
DAN DIACONESCU: 5 ani si 6 luni de inchisoare cu EXECUTARE
DAN DIACONESCU: 5 ani si 6...

Pentru al treilea inculpat din dosar, Ghezea Mitrus, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) cere sapte ani de inchisoare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Citește și
PMB: Demersul UTI referitor la Arena Nationala, o forma de santaj
Setari Cookie-uri