Marcel Straut, fostul sef al Bigger Group, a fost condamnat la 10 ani de inchisoare

Marcel Straut, fostul sef al agentiei Bigger Group, a fost condamnat la 10 ani de inchisoare pentru delapidare, complicitate la delapidare si spalare de bani de Tribunalul Bucuresti, insa decizia nu este definitiva si poate fi atacata in 10 zile, scrie Pagina de Media.

Marcel-Petre Straut a fost trimis in judecata in mai anul trecut de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru spalare de bani, in forma continuata, inselaciune, doua infractiuni de delapidare si complicitate la infractiunea de delapidare.

Straut a fost condamnat ca delapidat Bigger Group cu 1,8 mililioane de euro, conform unui comunicat de presa al DNA din mai 2012.

Marcel Straut va trebui sa plateasca cheltuieli de judecata de 12.000 de lei, iar instanta a decis confiscarea a 1,8 milioane de euro.

Ce a facut Marcel Straut, conform procurorilor DNA

“In perioada septembrie 2008 - martie 2009, inculpatul Straut Marcel-Petre, in calitate de reprezentant legal al grupului Bigger (agentie de publicitate), si-a insusit suma totala de 1.855.620 de euro din conturile unor societati comerciale - membre ale grupului Bigger, asupra carora avea personal drepturi de administrare sau care erau administrate de o alta persoana din cadrul aceluiasi grup, suma de bani pe care a folosit-o in interes personal”, scrie in comunicatul DNA.

Citeste si:
Top 10 cele mai importante momente in media, in 2009
Top 10 cele mai importante...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Pentru a asigura veniturile, ca sa intarzie plata furnizorilor de servicii media si pentru a evita blocarea conturilorBigger, in februarie 2009, inculpatul a indus in eroare reprezentantii unei societati comerciale –principalul furnizor de servicii media al grupului (n.red. Media Direction) si a incheiat cu acestia o conventie prin care recunostea datoria de 12 milioane de lei (aprox. 3.000.000 euro) a grupului catre aceasta firma si se obliga sa o achite. In realitate, o parte din acesti bani si-i insusise deja, in diferite transe, incepand cu septembrie 2008 si pana in martie 2009.

Ca sa creeze aparenta de legalitate a sumelor de bani pe care le-a dobandit pe nedrept, in aceeasi perioada, inculpatul a transferat suma totala de 1,8 milioane de euro din conturile Bigger in conturile detinute sau controlate de inculpat in Romania pe baza unor operatiuni comerciale fictive efectuate de inculpat prin intermediul mai multor societati comerciale tip off - shore pe care le controla.
Partea vatamata, Media Direction s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 19,9 milioane de lei, reprezentand prejudiciul cauzat prin inselaciune si penalitatile aferente. In vederea recuperarii acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor sume de bani apartinand inculpatului”, scrie in comunicatul DNA.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri