transforma intr-un eveniment anual de doua saptamani, care se va desfasura in luna aprilie si va celebra cele mai bune filme de non-fictiune", scrie Mediafax.

Totodata, lungmetrajul "Al doilea joc", de Corneliu Porumboiu, a fost selectat la editia din acest an a Festivalului International de Film de la Berlin (6 - 16 februarie), in Forum, o sectiune necompetitionala dedicata documentarelor si filmelor experimentale regizate de cineasti tineri.

Cel mai recent film al regizorului Corneliu Porumboiu, "Al doilea joc" il prezinta pe cineast alaturi de tatal sau, care a fost arbitru de fotbal in timpul regimului Ceausescu, comentand inregistrarea pe caseta video a unui meci dintre echipele Dinamo si Steaua. Pe masura de meciul inainteaza si risca sa fie oprit din cauza ninsorii, spectatorul incepe sa-si puna intrebari despre modul in care un arbitru impartial a putut sa supravietuiasca intr-un stat cu un partid unic.

Citeste si:

Organizatorii Festivalului Art of the Real au mai anuntat ca filmul care va deschide evenimentul va fi "La Última Pelicula" a regizorilor Raya Martin si Mark Peranson, selectat la Festivalul International la Toronto in 2013.

De asemenea, Eric Baudelaire, Alain Cavalier, Raymond Depardon, Mati Diop, Harun Farocki, Jane Gillooly, Philipp Hartmann, Narimane Mari, Jesse McLean, Pretto, Paulo Rocha, Tan Pin Pin si John Torres se afla printre regizorii ale caror filme vor fi proiectate la evenimentul Art of the Real. raport raport al institutiei, pe baza caruia BNR a sesizat DNA, conform legii.

Sursa foto: www.festival-cannes.com