Directorul artistic al ceremoniei de deschidere a JO, Konstantin Ernst, care este si conducator al Pervii Kanal, post ce a transmis in Rusia evenimentul de vineri, a recunoscut ca atunci cand nu s-au deschis toate cele cinci inele olimpice s-a folosit pentru telespectatori o imagine de la repetitii.

"Atunci cand am realizat, inaintea tuturor, in cateva secunde, ca al cincilea inel nu se va deschide, am decis sa folosim imaginea de la repetitii", a spus Ernst, conform AFP. "Nu incercam sa tinem ascuns acest lucru, nu este ceva scandalos. Este ridicol sa se insiste asupra unui fulg de nea. Aceasta problema tehnica nu a impiedicat oamenii sa aprecieze spectacolul", a adaugat el, scrie Mediafax.

O problema tehnica din timpul ceremoniei de vineri seara de pe Stadionul Fist din Soci, si anume ratarea deschiderii unuia din cele cinci inele olimpice, a fost mascata pentru telespectatorii rusi, care au vazut la televizor toate cercurile deschise.

Incidentul a avut loc in primul segment al ceremoniei. Show-ul de la Soci a fost deschis cu o "calatorie in timp" ce a aratat diversitatea tarii ce se intinde pe noua fusuri orare si are o populatie de 114 milioane de locuitori. La finalul momentului, au coborat deasupra arenei "cinci fulgi de nea", dintre care patru s-au deschis pentru a forma cercurile olimpice. Al cincilea nu s-a deschis, din cauza unei defectiuni.

Telespectatorii televiziunii ruse au vazut fulgii incepand sa de deschida, iar in momentul in care fulgul aflat in dreapta sus s-a blocat imaginea a fost mutata asupra publicului. Dupa un plan cu publicul, imaginea televiziunii a revenit asupra celor cinci fulgi transformati in inele olimpice.

Citeste si:
Recordul olimpic la 5.000 de metri al Gabrielei Szabo, doborat la Rio
Recordul olimpic la 5.000 de...

Cei 40.000 de spectatori prezenti in Stadionul Fist si telespectatorii care au urmarit ceremonia transmisa prin semnalul international au putut observa insa incidentul tehnic. In Rusia, transmisia TV a ceremoniei s-a facut cu un decalaj de aproximativ 15 secunde.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Glami.ro introduce cautarea folosind imagini inainte de Black Friday