Lars von Trier a avut o aparitie inedita, la Festivalul de Film de la Berlin, unde a aparut purtand un tricou cu textul "persona non grata, official selection", o aluzie la faptul ca regizorul a fost declarat "persona non grata" de organizatorii Festivalului de la Cannes, in 2011, anunta Mediafax.

Potrivit screendaily.com, cineastul danez Lars von Trier a aparut purtand respectivul tricou la sesiunea de fotografii organizata, duminica, la Berlin, inaintea conferintei de presa de promovare a celui mai recent film al sau "Nymphomaniac".

"Nymphomaniac (long version, Volume 1)" este prezentat in afara competitiei la Festivalul International de Film de la Berlin, editia a 64-a, care se desfasoara intre 6 si 16 februarie.

Pe tricoul purtat de Lars von Trier era imprimat mesajul "persona non grata, official selection", scris sub simbolul Palme d'Or, cea mai importanta distinctie acordata in cadrul Festivalului de Film de la Cannes. Ca de obicei, cineastul danez nu a facut nicio declaratie de presa in campania legata de promovarea "Nymphomaniac".

Pana la Berlin, singura aparitie a cineastului a fost prin intermediul unui afis in care acesta aparea legat la gura cu un plasture. Decizia se pare ca a fost cauzata de efectele declaratiilor sale legate de nazisti si Hitler de la conferinta de presa de la Festivalul de Film de la Cannes, din 2011, cu ocazia proiectarii filmului "Melancholia".

Lars von Trier a fost declarat "persona non grata" de organizatorii Festivalului de la Cannes, in 2011, dupa ce regizorul a facut comentarii legate de nazisti la conferinta de presa pentru filmul sau "Melancholia" - desemnat cel mai bun film al anului la gala premiilor decernate de Academia de Film Europeana (EFA) si cu premiul pentru interpretare feminina, atribuit actritei Kirsten Dunst, la Festivalul de la Cannes din acelasi an.

La conferinta de presa organizata in 2011 la Cannes, regizorul danez Lars Von Trier a socat publicul, exprimandu-si simpatia pentru Hitler, pe care a spus ca il "intelege". Totodata, regizorul a afirmat ca "Israelul te scoate intr-adevar din sarite".

Lars Von Trier a facut aceste comentarii in timp ce a raspuns unei intrebari a jurnalistilor despre originile sale germane, pe care le-a descoperit in 1989, dupa moartea mamei sale, dar si in legatura cu declaratiile lui recente pentru o revista daneza, referitoare la "gustul sau pentru estetica nazista". Lars Von Trier si-a incheiat afirmatiile stanjenit si razand cu stangacie: "Ok, sunt un nazist".

Ulterior, la cererea organizatorilor Festivalului de la Cannes, cineastul danez si-a cerut scuze pentru afirmatiile facute.
"Nymphomaniac", noul film al controversatului cineast danez, evoca parcursul erotic al unei femei care se considera nimfomana si reuneste cateva nume sonore pe afis: Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsg?rd, Shia LaBeouf, Christian Slater, Uma Thurman si Willem Dafoe.

Cele doua capitole ale acestei fresce cinematografice, "Volume 1" si "Volume 2", au fost lansate in cinematografele din lumea intreaga incepand din 25 decembrie.

"Nymphomaniac: Volume 1" in versiunea sa normala dureaza 1 ora si 50 de minute, in timp ce versiunea lunga prezentata in afara competitiei de la Berlin are o durata de 2 ore si 30 minute. In schimb, versiunea lunga de la "Nymphomaniac: Volume 2" (3 ore in loc de 2 ore pentru versiunea scurta) va fi prezentata cu o alta ocazie.

Sursa foto: Mediafaxfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri