UPDATE, ora 13.22: Parchetul Tribunalului Bucuresti a precizat, intr-un comunicat de presa, ca perchezitiile facute marti, in Bucuresti si judetul Ilfov, intr-un dosar privind fapte de spalare de bani si evaziune fiscala, nu vizeaza locuinta lui Adrian Sarbu si nici sediul Pro TV din bulevardul Pache Protopopescu.

„Politistii fac perchezitii si acasa la Adrian Sarbu. Acesta a fost instiintat de avocatii sai in legatura cu aceasta actiune a politiei. Potrivit primelor informatii, televiziunea Pro TV ar fi infiintat unele societati fantoma si ar fi prejudicat statul, prin neplata impozitelor”, potrivit televiziunii de stiri.

Sarbu este suspectat ca prin 30 de societati comerciale, prin ascunderea sursei impozabile, ar fi creat un prejudiciu de 5 milioane de euro.

Citeste si:

"Politistii efectueaza 28 de perchezitii la locuintele unor persoane banuite si la sediul unor societati comerciale, dintre care 20 in municipiul Bucuresti si 8 in judetul Ilfov, pentru probarea unor infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani. In fapt, in cauza exista suspiciunea rezonabila ca 30 de societati comerciale, prin ascunderea sursei impozabile, ar fi creat un prejudiciu de 5.000.000 de euro", conform unui comunicat al Politiei Romane.

In cadrul actiunii vor fi verificate relatiile comeciale dintre societatile comerciale vizate.

Activitatile se desfasoara intr-un dosar penal aflat in instrumentarea D.G.P.M.B., sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. De asemenea, in cauza a fost utilizat sprijinul S.R.I.