AMC Networks anunta, intr-un comunicat remis miercuri agentiei Mediafax, ca va schimba numele si imaginea companiei Chellomedia in "AMC Networks International". Compania americana AMC Networks a achizitionat de la grupul american de telecomunicatii Liberty Global Inc. divizia de continut - Chellomedia -, pentru 750 de milioane de euro, la inceputul anului.
Pe langa Chellomedia, AMC Networks International va detine AMC/Sundance Channel Global, care functioneaza in Europa, America Latina, Orientul Mijlociu si Asia. "Redenumirea Chellomedia era un pas normal de facut pe masura ce continuam integrarea posturilor sale de televiziune si transformarea AMC Networks intr-o companie media mondiala", a declarat Ed Caroll, Chief Operating Officer (COO) al AMC Networks.

AMC Networks International include 6 unitati: AMC Networks International - Asia-Pacific (condus de Bruce Tuchman, care este si presedinte la AMC/Sundance Channel si MGM Channel Global), AMC Networks International - Central Europe (condus de Mike Moriarty), AMC Networks International - Iberia (condus de Eduardo Zulueta), AMC Networks International - Latin America (condus de Eduardo Zulueta), AMC Networks International - Zone (EMEA - Europa, Orientul Mijlociu si Africa) (condus de Dermot Shortt), AMC Networks International - DMC, o companie globala cu sediul in Europa, implicata in distributia de tehnologie si mass-media, care este condusa de Mike Moriarty.

Din divizia din Europa Centrala a AMC Networks International fac parte televiziunile Sport 1, Sport 2, Sport M, OBN, Minimax, Megamax, Spektrum, Spektrum Home, TV Paprika, Film Mánia, Film Café si MGM Channel. Pe de alta parte, din AMC Networks International - Zone (EMEA) fac parte televiziunile CBS Reality, CBS Drama, CBS Action, CBS Europa, Horror Channel, Horror Channel Italy, JimJam, JimJam Polsat, Extreme Sports Channel, MGM Channel si Outdoor Channel.

Citeste si:

AMC Networks Inc. este o companie de divertisment din SUA, care detine si opereaza mai multe televiziuni, intre care se numara AMC, IFC, Sundance Channel si WE tv. De asemenea, compania detine drepturile de difuzare pentru celebrele seriale "Mad Men", "Breaking Bad" si "The Walking Dead".

Portofoliul sau de televiziuni din Romania al Chello Central Europe include: Minimax, Megamax, Film Café, Sport1, SportM, TV Paprika, Fine Living, CBS Reality, JimJam, Extreme Sports Channel, Outdoor Channel, Food Network, MGM Channel si Shorts TV. Televiziunile operate de compania Chello Central Europe sunt reprezentate in Romania de societatea Tematic Cable SRL (distributie) si de Indoor Media Group (promovare), in conditiile in care biroul din Bucuresti al Chello a fost inchis pe 30 septembrie 2013.

Grupul american Liberty Global Inc. detine si UPC Holding, inregistrata in Olanda, care controleaza compania de telecomunicatii UPC Romania.