Imagini nud cu actrita Vanessa Hudgens si cu jucatoarea de fotbal Hope Solo au fost difuzate pentru o scurta perioada de timp pe site-urile de partajare de imagini 4chan si Reddit, inainte de a fi suprimate, raporteaza TMZ, citat de AFP. Portalul BuzzFeed a anuntat ca inregistrari video personale si fotografii ale actritelor Mary-Kate Olsen, Hayden Panettiere si Leelee Sobieski au fost publicate la randul lor online, noteaza Mediafax.

Un numar mare de fotografii intime ale unor vedete din showbiz au fost difuzate pe scara larga pe internet in urma piratarii conturilor personale iCloud, serviciul de stocare online a continuturilor furnizat de Apple. Actrita Jennifer Lawrence, modelul Kate Upton si cantareata Avril Lavigne se afla printre "victimele" acelui prim furt de date online.

Gigantul american Apple a negat orice defectiune a sistemului sau de securitate, afirmand ca piratii cibernetici au reusit sa raspunda corect la intrebarile de securitate, si chiar sa ghiceasca in mod direct parolele conturilor, gratie unor operatiuni de "phishing".

cinemafestival / Shutterstock.com