Consiliul Concurentei a lansat platforma avertizorilor de concurenta, unde orice persoana poate sesiza sub anonimat informatii referitoare la activitatile de tip cartel ale unei companii.

"Cartelurile sunt intelegeri ilegale intre concurenti, care includ in principal fixarea preturilor, impartirea pietelor ori clientilor si care au intotdeauna drept efect cresterea preturilor afectand atat companiile cat si consumatorii. Informatiile sunt esentiale pentru detectarea cartelurilor si derularea investigatiilor de catre Consiliul Concurentei, de aceea avem nevoie de sprijinul dumneavoastra. Daca aveti cunostinte din interiorul unei companii sau orice informatii despre intelegeri ilegale, nu ezitati sa ne contactati", se arata intr-o informare de pe site-ul institutiei.

Consiliul Concurentei arata ca sunt situatii cand persoane din interiorul unei companii detin cunostinte sau informatii specifice despre anumite intelegeri ilegale, dar teama de consecintele negative ii determina sa nu dezvaluie aceste informatii. Furnizarea de informatii utile pentru detectarea si pedepsirea cartelurilor ajuta la prevenirea altor activitati cu consecinte grave atat pentru consumatori cat si pentru companiile din sectorul economic afectat.

"Consiliul Concurentei pune la dispozitia dumneavoastra Platforma Avertizorilor de Concurenta, instrument prin intermediul caruia aveti posibilitatea sa ne semnalati acordurile ilegale de care aveti cunostinta. Furnizorul informatiilor transmise prin intermediul acestei platforme nu poate fi identificat, prin urmare identitatea dumneavoastra ramane anonima si nu exista posibilitatea ca autoritatea de concurenta sau o alta autoritate sa va identifice, atat timp cat dumneavoastra nu doriti sa va dezvaluiti identitatea", potrivit sursei citate. Platforma avertizorilor de concurenta poate fi accesata de pe site-ul Consiliului Concurentei si este activa in permanenta si poate primi mesaje cu un numar nelimitat de caractere.

Citeste si:
PROFI preia 18 magazine ale retailerului prahovean MAYA
Tranzactie in retail: PROFI...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Globalworth, sub lupa Concurentei pentru o noua tranzactie imobiliara