Consiliul Concurentei a lansat platforma avertizorilor de concurenta, unde orice persoana poate sesiza sub anonimat informatii referitoare la activitatile de tip cartel ale unei companii.

"Cartelurile sunt intelegeri ilegale intre concurenti, care includ in principal fixarea preturilor, impartirea pietelor ori clientilor si care au intotdeauna drept efect cresterea preturilor afectand atat companiile cat si consumatorii. Informatiile sunt esentiale pentru detectarea cartelurilor si derularea investigatiilor de catre Consiliul Concurentei, de aceea avem nevoie de sprijinul dumneavoastra. Daca aveti cunostinte din interiorul unei companii sau orice informatii despre intelegeri ilegale, nu ezitati sa ne contactati", se arata intr-o informare de pe site-ul institutiei.

Consiliul Concurentei arata ca sunt situatii cand persoane din interiorul unei companii detin cunostinte sau informatii specifice despre anumite intelegeri ilegale, dar teama de consecintele negative ii determina sa nu dezvaluie aceste informatii. Furnizarea de informatii utile pentru detectarea si pedepsirea cartelurilor ajuta la prevenirea altor activitati cu consecinte grave atat pentru consumatori cat si pentru companiile din sectorul economic afectat.

"Consiliul Concurentei pune la dispozitia dumneavoastra Platforma Avertizorilor de Concurenta, instrument prin intermediul caruia aveti posibilitatea sa ne semnalati acordurile ilegale de care aveti cunostinta. Furnizorul informatiilor transmise prin intermediul acestei platforme nu poate fi identificat, prin urmare identitatea dumneavoastra ramane anonima si nu exista posibilitatea ca autoritatea de concurenta sau o alta autoritate sa va identifice, atat timp cat dumneavoastra nu doriti sa va dezvaluiti identitatea", potrivit sursei citate. Platforma avertizorilor de concurenta poate fi accesata de pe site-ul Consiliului Concurentei si este activa in permanenta si poate primi mesaje cu un numar nelimitat de caractere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri