Astfel, studiul arata ca 70% dintre bucuresteni se trezesc la 7:00 sau inainte, in timp ce 94% se trezesc inainte de ora 9:00, mai devreme decat alti europeni din capitalele luate in calcul. Acestia mai bifeaza un record: 4 din 10 spun ca se simt foarte creativi dimineata, cel mai ridicat procent dintre tarile europene participante.

In ceea ce priveste activitatile matinale, bucurestenii dedica zilnic, in medie, 13 minute pentru a se aranja (femeile- 16 minute, barbatii -11) si 6 minute pentru a-si alege imbracamintea. Peste jumatate dintre femei, respectiv 64%, spun ca se machiaza dimineata, iar 2 din 3 respondenti au declarat ca isi aranjeaza parul. In total, din momentul in care se trezesc, pana cand pleaca de acasa, bucurestenii petrec 1 ora si 21 de minute cu activitatile de dimineata.

Bucurestenii nu acorda o importanta deosebita meditatiei: doar 15% dintre ei isi rezerva cateva minute dimineata pentru a reflecta asupra zilei care urmeaza. Nici pentru micul dejun nu isi aloca timpul necesar, studiul relevand ca doar 51% dintre locuitorii Capitalei mananca acasa dimineata, media europeana fiind ceva mai ridicata, de 62%.

Citeste si:

Nici stresul nu face parte din arsenalul matinal al bucurestenilor, tinand cont ca doar 20% considera diminetile ca fiind cele mai stresante perioade ale zilei. Cand vine vorba de productivitate, lucrul de acasa dimineata este practicat de 7% dintre ei, sub media europeana de 10%.

Cercetarea locala realizata de IKEA vine in completarea primului studiu numit "Like at Home Report", derulat in 2014, cand au fost analizate diminetile oamenilor din 8 capitale importante: Berlin, Londra, Moscova, Mumbai, New York, Paris, Shanghai si Stockholm.

Studiul realizat in Bucuresti a fost facut in octombrie 2014 si a luat in calcul 1.022 de persoane cu varste cuprinde intre 18 si 60 de ani.