Cu totii am auzit de companii americane sau asia indepartata precum Apple, Microsoft, Toyota sau Samsung, in special deoarece majoritatea reprezinta branduri ale caror produse le folosim in fiecare zi. Dar, pentru europeni alti jucatori dicteaza trendul in economie. De exemplu, Dacia este cea mai importanta companie din Romania, dupa cifra de afaceri.

  • Dacia, este cel mai mare producator de automobile din Romania, care din septembrie 1999 apartine grupului francez Renault. Obiectul de activitate al societatii il constituie producerea si comercializarea de automobile, piese auto, masini unelte si instalatii pentru industrie.
  • Total este o companie petroliera franceza cu sediul in Paris, Franta. In 1999, compania a cumparat Petrofina, din Belgia, iar in 2000 a fuzionat cu compania franceza Elf Aquitaine, formand grupa TotalFinaElf, care a fost redenumita Total in anul 2003.
  • Volkswagen este o companie constructoare de autoturisme si SUV-uri din Wolfsburg, Germania. Compania si in acelasi timp marca VW apartin azi concernului Volkswagen Group (Volkswagen AG), ca marime al patrulea grup de producatori de automobile din lume, dupa General Motors, Toyota si Ford.
  • Santander este o banca din Spania cu sediul la Santander si unul dintre cele mai mari institutii financiare europene. Compania a fost infiintata in anul 1857. In anul 2007, dupa 150 de ani de la infiintare, Grupo Santander era a 12-a banca din lume dupa valoarea de piata si a 7-a dupa profit.
  • Statoil este o companie petroliera norvegiana infiintata in 1972, (actualmente parte a concernului StatoilHydro).
  • Skoda este un producator ceh de automobile, ca vechime unul din primii 4 din lume. Din 1991 apartine concernului Volkswagen Group. Skoda este a doua companie ca marime dupa venituri din Cehia, generand venituri echivalente cu 5% din Produsul Intern Brut al tarii.
  • Nokia este liderul mondial in domeniul comunicatiilor mobile cu sediul central in Finlanda.
  • Volvo este o companie producatoare de masini din Suedia fondata pe 14 Aprilie 1927.

Sursa foto: Daily Infographics

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri