Jurnalista Raluca Stroe Brumaru a fost numita coordonator al Stirilor TVR, printr-o decizie luata de Stelian Tanase, presedintele-director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), dupa cum a declarat acesta, citat de Mediafax.

"Am numit-o pe doamna Raluca Stroe Brumaru pe post de coordonator la Stiri", a spus Stelian Tanase. El a precizat ca Raluca Stroe Brumaru (Brumariu) a fost numita in aceasta functie pana la intoarcerea din concediu medical al lui Claudiu Lukacsi (Claudiu Lucaci).

"Nu este interimar. Este pe durata cat domnul Lucaci este in concediu medical. Cand se va intoarce din concediu medical, o sa permanentizam aceasta decizie. Acum, legea nu ne permite decat atat", a mai spus Stelian Tanase.

Raluca Stroe Brumaru s-a numarat printre numele vehiculate pentru preluarea conducerii Stirilor TVR, dupa cum a relatat agentia pe 20 aprilie, citand surse din SRTv.

Raluca Stroe Brumaru a fost producator general al Departamentului Emisiuni informative (DEI) din cadrul Directiei Emisiuni Informative si Sport (DEIS) a TVR, in perioada in care Rodica Culcer era sefa Stirilor TVR.

Claudiu Lucaci a primit un punctaj sub cel necesar pentru a-si putea pastra functia de coordonator cu atributii de director al Directiei Stiri din Societatea Romana de Televiziune, iar contestatia facuta de acesta a fost respinsa.

In acest context, Stelian Tanase, presedintele-director general al SRTv, a declarat, la mijlocul lunii aprilie, ca exista cateva candidaturi pentru aceasta functie, precizand ca nu a luat inca o decizie cu privire la persoana care va fi seful interimar al Stirilor TVR. El a mai spus ca va lua o decizie dupa ce Claudiu Lucaci va reveni din concediul medical in care se afla.

Claudiu Lucaci, directorul Stirilor TVR, a fost reevaluat, desi a obtinut un punctaj care ii permitea sa isi mentina actuala functie la prima evaluare a activitatii sale, insa o comisie condusa de Stelian Tanase a decis ca procesul de evaluare in cazul sau "a fost viciat".

Pe 3 aprilie, Claudiu Lucaci, care a primit la reevaluare un punctaj sub cel necesar pentru a ramane sef al Stirilor TVR, a declarat pentru ca TVR este o institutie condusa politic si va contesta rezultatul reevaluarii sale. Claudiu Lucaci a mai spus ca a inteles dintr-o discutie cu Stelian Tanase, seful SRTv, ca evaluarea managerilor TVR s-a facut "pe considerente politice".
Totodata, Claudiu Lucaci a precizat ca a depus o actiune in instanta in acest caz. El si-a motivat decizia prin faptul ca reevaluarea sa nu era prevazuta in regulamentele TVR.

Lucaci a facut referire si la faptul ca, desi componenta comisiei care l-a reevaluat a fost diferita de componenta celei care l-a evaluat initial, comisia de contestatii in procesul de reevaluare il avea la conducere tot pe Stelian Tanase, asa cum a fost si comisia de contestatii de la evaluare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri