Info Total Press si-a adjudecat doua multiplexuri regionale in Suceava si Botosani si unul local in Bacau, pentru care va achita taxe de licente totale in valoare de 18.200 euro, iar TV Sat 2002 a castigat un multiplex regional in Buzau, pentru care va achita suma de 8.000 euro. Multiplexul din Piatra Neamt a fost adjudecat in urma a 42 de runde primare, care s-au desfasurat in perioada 18 – 26 mai. Castigatorul acestui multiplex este Grup Est Security, suma care urmeaza a fi achitata catre bugetul de stat fiind de 41.600 euro.

Taxele de licenta, a caror valoare cumulata se ridica la 67.800 euro, urmeaza sa fie fi achitate catre bugetul de stat in termen de cel mult 90 de zile calendaristice de la data anuntarii rezultatelor.

Prin intermediul unui multiplex regional se vor putea furniza servicii de televiziune digitala terestra la nivelul unui judet, in timp ce un multiplex local va acoperi o zona de alocare echivalenta cu o localitate. Toate aceste multiplexuri se acorda pentru o perioada de 10 ani.

Multiplexul digital reprezinta un grup de programe de radiodifuziune si televiziune, servicii multimedia suplimentare si alte date asociate de identificare transmise de la statiile de emisie catre utilizatorii finali pe cale radio terestra, utilizand modulatie digitala in limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecventa.