Ea afirma ca cea mai mare criza pe care a trebuit sa o gestioneze nu a fost a vreunui client al agentiei, ci una personala.

ȚA fost momentul cand mi-a murit mama, tata facea chimioterapie si o anumita parte a presei urmarea sa vada cat de des ma viziteaza bunul meu prieten MRU (n.red. Mihai Razvan Ungureanu, om politic care a lucrat cu managerul Links Associates cand era ministru de Externe, iar Vintan purtator de cuvant al institutiei). A fost o campaniei de linsanj mediatic. Dar ca orice criza care se poate transforma intr-o oportunitate daca este corect gestionata, si aceasta, pe termen lung, a avut consecinte nebanuite. Compania mea a devenit foarte cunoscuta, toata lumea a putut vedea munca noastra, portofoliul important si divers de clienti si industrii cu care lucram si, mai ales, preocuparea noastra constanta de a pune pe agenda publica proiecte importante pentru economia si societatea romaneasca”, afirma Vintan.

Ea mai spune ca cea mai important lucru pe care l-a invatat din crizele companiilor pe care le-a consiliat este ca atunci cand esti consultant si ai un client cu o criza care este pe agenda publica, devii foarte usor din facilitator de mesaj, purtator de mesaj.

Citeste si:

“Astfel, o criza a clientului se poate transforma usor intr-o criza de reputatie pentru consultant. In egala masura am invatat ca o criza are o introducere imprevizibila si socanta, un punct culminant scurt si intens si un sfarsit palid si adesea indecis. De aceea, cum bine zice colega mea din Edelman, Laetitia Gruwel, o criza trebuie abordata ca o operatiune miliatara”, explica sefa Links Associates, companie afiliata Edelman, una dintre cele mai mari agentii de relatii publice la nivel mondial.

Laetitia Gruwel, expert Edelman, va sustine marti, 9 iunie, la Hotel Athenee Palace Hilton, un workshop despre comunicare si gestiunea crizei. Gruwel este fosta jurnalista, cu o experienta de peste 20 de ani in managementul crizei, de-a lungul anilor lucrand pentru clienti din farma, domeniul alimentar, retail si industria jocurilor de noroc.